Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 10:27

Ορειβατική διάσχιση στον Παρνασσό με τον Ο.Σ.Κ.

Ορειβατική διάσχιση στον Παρνασσό διοργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας το σαββατοκύριακο.

Ο Παρνασσός συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο διάσημα βουνά της χώρας μας, με πλούσια ιστορία και ακόμη πλουσιότερη μυθολογία. Εκεί βρίσκεται ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους σε διεθνή κλίμακα, οι Δελφοί, το κέντρο του κόσμου κατά τους αρχαίους. Και βέβαια ο Παρνασσός είναι γνωστός για τα τρία του πολύ δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα και για την κοσμοπολίτικη Αράχοβα.
Κι όμως σε αυτό το τόσο προβεβλημένο όρος υπάρχουν «άγνωστες» στον περισσότερο κόσμο περιοχές, εξίσου σημαντικές, μέσα σε μια παρθένα, άγρια και πανέμορφη φύση. Περιοχές που όσοι λάβουν μέρος στην εξόρμηση του σαββατοκύριακου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να περπατήσουν, σε μια ορειβατική διάσχιση που θα ξεκινά από το χιονοδρομικό κέντρο της Φτερόλακκας και διαμέσου της ψηλότερης κορυφής (Λιάκουρα 2457μ) και της χαράδρας της Βελίτσας θα καταλήγει στην Τιθορέα στις ανατολικές υπώρειες του βουνού.
Η εξόρμηση έχει βαθμό δυσκολίας 3 και ώρες πορείας κατά προσέγγιση 10.
Η διαδρομή δεν είναι κατάλληλη για αρχάριους. Ωστόσο θα υπάρχει δυνατότητα ανάβασης στη κορυφή και επιστροφή στο χιονοδρομικό. Το ξεκίνημα θα γίνει από τα γραφεία του Ο.Σ.Κ. στο Ανατολικό Κέντρο (Τέντα), στις 11.00 το πρωί, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου.
Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Ο.Σ.Κ. κάθε βράδυ μετά τις 9:00.Τηλέφωνα 2721097733 και 6977716580.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα