Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 19:05

Ελαιόλαδο: Τον Μάρτιο ο διαγωνισμός Κalamata Olive Oil Awards 2020

Tο Σάββατο 14 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί ο Διαγωνισμός Ποιότητας εξαιρετικά παρθένου Ελαιόλαδου "Κalamata Olive Oil Awards 2020", ο οποίος διοργανώνεται στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, όπως είναι γνωστό ο σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου και της σημασίας τους στην προσπάθεια προώθησης του επώνυμου προϊόντος στην αγορά. Ταυτόχρονα ο διαγωνισμός συμβάλλει στην ποιοτική βελτίωση των ελληνικών ελαιόλαδων και στην ισχυροποίηση των ελληνικών branded προϊόντων.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που είναι διαπιστευμένο κατά ISO/IEC 17025 και ένα από τα τρία αναγνωρισμένα από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας εργαστήρια γευσιγνωσίας ελαιολάδου στην Ελλάδα και το μοναδικό που ανήκει σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Το Εργαστήριο πραγματοποιεί δοκιμές γευσιγνωστικής ανάλυσης ελαιολάδου για εταιρείες και παραγωγούς από όλη την Ελλάδα και διεξάγει σεμινάρια εκπαίδευσης και προώθησης της γευσιγνωστικής και γαστρονομικής ποιότητας του ελαιολάδου. Το 2018 το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας τιμήθηκε με το τιμητικό βραβείο ποιότητας για τη συνεισφορά του στην εκπαίδευση και την προώθηση της ποιότητας του ελαιολάδου από το περιοδικό 'Γαστρονόμος' της Καθημερινής. Συνεργάζεται με ιδρύματα και φορείς του εξωτερικού. Εξέχουσες συνεργασίες είναι το πανεπιστήμιο Yale των Ηνωμένων Πολιτειών και το Universidad de República της Ουρουγουάης. Είναι εργαστήριο ελέγχου στην Ελλάδα, τη Δανία, τη Σουηδία και την Τσεχία.

Μέρος στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν ελαιοπαραγωγοί, ελαιοτριβεία, συνεταιρισμοί, τυποποιητές, εταιρείες εξαγωγών και, γενικά, κάθε μορφής εταιρεία που παράγει, τυποποιεί και εμπορεύεται εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Τα δείγματα θα πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικά μιας ποσότητας τουλάχιστον 10 tn που κυκλοφορεί τυποποιημένο νομίμως στην Ελληνική ή/και διεθνή αγορά.

Τα ελαιόλαδα που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό πρέπει:

- να ανήκουν στην κατηγορία του εξαιρετικά παρθένου

- να προέρχονται από την περίοδο συγκομιδής της ελαιοκομικής περιόδου 2019 -2020

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, τα δείγματα θα πρέπει να έχουν παραδοθεί, μαζί με τη συμπληρωμένη δήλωση συμμετοχής, στην έδρα του Α.Σ. Καλαμάτας (Συνοικία Φαραί, Γιανιτσάνικα Καλαμάτας, τηλ. 27210 24590, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) μέχρι 20 Φεβρουαρίου 2020.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα