Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 20:41

Το Κέντρο Πρόληψης Μεσσηνίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Το Κέντρο Πρόληψης (ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ.) Μεσσηνίας, σύμφωνα με ανακοίνωσή του και σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη του πίτα το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 στο χώρο του Κέντρου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν σε δράσεις Πρόληψης του Κέντρου, καθώς και εκπρόσωποι Κοινωνικών Φορέων και φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην εκδήλωση, ο νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου, Άγγελος Χρονάς αναφέρθηκε στα 21 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του Κέντρο, το απευθύνεται στον υγιή πληθυσμό και το έργο του βασίζεται στη φιλοσοφία της αγωγής και προαγωγής της υγείας επιδιώκοντας την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών. Ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, που ευλόγησε και την πίτα, τόνισε τη στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας στο σημαντικό έργο του Κέντρου. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Βουλευτής Περικλής Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Γαϊτάνης, ο Γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας Νίκος Ματθιόπουλος, ο Εκπρόσωπος της Α' ΕΛΜΕ Βαρθολομαίος Φουντουλάκης, ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Σταματόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Χρήστος Κορομηλάς, ο τέως Πρόεδρος του Δ.Σ. Ευάγγελος Σιδερέας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης.

Για τις επιστημονικές δράσεις και την αξιόλογη πολύχρονη συνεργασία τους με το Κέντρο Πρόληψης Μεσσηνίας μίλησαν οι Συντονίστριες του ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου, Στυλιανή Σαραντοπούλου και Αθανασία Χρονοπούλου, η Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ελένη Πάλλη και ο Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας, Γεώργιος Τσιμπίδης. Στην εκδήλωση η Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Μεσσηνίας παρουσίασε τον απολογισμό των επιστημονικών δράσεων του Κέντρου όπου για το 2019 υλοποιήθηκαν πάνω από 530 δράσεις σε 6.000 περίπου άτομα: παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, εφήβους, γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες υγείας, σπουδαστές, ευρύτερη κοινότητα. Έμφαση δόθηκε στους δεσμούς του Κέντρου με την τοπική κοινωνία και στην υλοποίηση δράσεων που στόχο έχουν την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών και τη στήριξη του θεσμού της οικογένειας ως πυρήνα πρόληψης.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2022

Περισσότερο διαβασμένα