Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 15:15

Μάχονται κατά του καρκίνου παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια

Μία ενδιαφέρουσα ιδέα, η οποία λαμβάνει χώρα εδώ και κάποια χρόνια, πραγματοποιείται και φέτος, αυτό το διάστημα, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την πρόληψη κατά του καρκίνου. 

Συγκεκριμένα, ο οργανισμός "Games Done Quick", ο οποίος αφορά έναν μαραθώνιο ηλεκτρονικού παιχνιδιού με τον πιο γρήγορο τρόπο (speedrun) από παίχτες-εθελοντές (video game speedrun charity marathon), συγκεντρώνει, αυτό το διάστημα, χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό, τα οποία διατίθενται κυρίως στον οργανισμό "Prevent Cancer Foundation", δηλαδή έναν μη κυβερνητικό οργανισμό για την πρόληψη και την καταπολέμηση του καρκίνου. 

Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο, κάθε εξάμηνο περίπου, με τη χειμερινή να ονομάζεται AGDQ (AWESOME GAMES DONE QUICK) και να ξεκινάει από 5 Ιανουαρίου και να ολοκληρώνεται στις 12 Ιανουαρίου 2020, στο Ορλάντο, Φλόριντα, ενώ η καλοκαιρινή ονομάζεται SGDQ (SUMMER GAMES DONE QUICK) και θα υλοποιηθεί από 21 έως 28 Ιουνίου, στο Μπλούμινγκτον, Μινεσότα. 

Απευθύνεται σε λάτρεις τόσο παλιών παιχνιδιών εποχής ATARI όσο και σύγχρονων - νέων παιχνιδιών. 

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 1,083,054 δολάρια. Το AGDQ 2019 συγκέντρωσε 2,425,790 δολάρια, ενώ το SGDQ 2019 3,039,596 δολάρια. 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά αλλά και να συνεισφέρετε στην προσπάθεια αυτή στους παρακάτω συνδέσμους: https://gamesdonequick.com/ ή στην πλατφόρμα https://www.twitch.tv/gamesdonequick

Να σημειωθεί ότι η μετάδοση του event γίνεται σε διάφορες γλώσσες, όχι μόνο στα αγγλικά, αλλά και στα γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιαπωνικά, ρωσικά και πορτογαλικά. 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα