Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2020 16:17

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας:Προβολή της ταινίας "Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές"

Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας θα προβάλει την ταινία "Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές – Murder on the Orient Express", στις 21:30, στο αμφιθέατρο Θοδ. Αγγελόπουλος, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Σχετικά με την ταινία:

Κωνσταντινούπολη, Δεκέμβριος 1935. Δέκα άγνωστοι μεταξύ τους επιβιβάζονται στην αμαξοστοιχία του Οριάν Εξπρές με προορισμό το Καλέ της Γαλλίας. Μόνο που κάπου στην ορεινή Γιουγκοσλαβία, μια χιονοστιβάδα θάβει τις ράγες κι ακινητοποιεί το τραίνο. Αυτό όμως δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των επιβατών. Μέσα στη νύχτα, ο αντιπαθής «επιχειρηματίας» κύριος Ράτσετ βρίσκεται δηλητηριασμένος και μαχαιρωμένος 11 φορές στην κουκέτα του. Τι τύχη να ταξιδεύει με την αμαξοστοιχία ο διάσημος Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό. Ο Πουαρό πρέπει να εξετάσει όλους, ταξιδιώτες και προσωπικό, στο παγιδευμένο τρένο και να βρει τον δολοφόνο. Όλοι έχουν κίνητρο, όλοι είναι ύποπτοι και, φαινομενικά, όλοι έχουν άλλοθι.

Η πυκνή γραφή της Αγκάθα Κρίστι, οι κεντημένες της λεπτομέρειες, οι μελετημένες της περιγραφές των (πάντα παράξενων) χαρακτήρων αποτελούσαν πάντα μεγάλη πρόκληση για την μεταφορά τους στο σινεμά. Ακόμα περισσότερο: η αποτύπωση του ύφους, του τόνου που έδινε η δαιμόνια αστυνομική μυθιστοριογράφος - αυτό το φλέγμα που κρύβεται πίσω από το στήσιμο των ιστοριών της- μπορούσε να χαθεί στην κινηματογραφική μετάφραση.

«Το Εγκλημα στο Οριάν Εξπρές» θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες κινηματογραφικές διασκευές της Αγκάθα Κρίστι με ένα all star cast από καταπληκτικούς ηθοποιούς. Η Ινγκριντ Μπέργκμαν κέρδισε το Οσκαρ Β' Γυναικείου ρόλου (ως θρησκόπληκτη χριστιανή ιεραπόστολος στην Αφρική), όμως, η μεγαλύτερη πρωταγωνίστρια της ταινίας είναι η γραφή της Αγκάθα Κρίστι. Κλασική, διαχρονική και αξεπέραστη.

Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές – Murder on the Orient Express
Crime, Drama, Mystery | K-12 | 1974 | UK, USA | 128΄
σκηνοθεσία: Sidney Lumet
παίζουν: Albert Finney, Lauren Bacall, Ingrid Bergman
21:30 | αμφ. Θοδ. Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας | Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα