Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019 17:35

Με το βιβλίο "Η Ευχή" σε ρυθμούς Μπουένος Άιρες η Καλαμάτα (Φωτογραφίες)

Στο σαγηνευτικό Μπουένος Άιρες, μας ταξίδεψε τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου τον πεζόδρομο της Αντωνοπούλου στην Καλαμάτα, η Μεσσήνια συγγραφέας Μαρία Καραγιάννη. Στο βιβλιοπωλείο bookmark του Λυκούργου Καρολεμέα, υπέγραψε τα βιβλία της και μίλησε για το τελευταίο της "Η Ευχή", συνοδεία αργεντίνικης μουσικής και τάνγκο.

Στόχος την βραδιάς, όπως ανέφερε η ίδια η συγγραφέας, ήταν να φέρουν το Μπουένος Άιρες στην Καλαμάτα, με τους χορευτές από σχολές χορού να μαγεύουν, χορεύοντας τάνγκο, στους ρυθμούς της αργεντίνικης  μουσικής.

Επιπλέον, η Μαρία Καραγιάννη μιλώντας στο e-gi.gr για το το μαγικό αυτό ταξίδι των βιβλίων, και πως ξεκίνησε, τόνισε πως "συγγραφέας  γεννιέσαι, δεν γίνεσαι".

Πριν το τελευταίο της βιβλίο «Η Ευχή», έχει προηγηθεί το πρώτο βιβλίο, "Η σκιά της σιωπής", το οποίο ολοκλήρωσε το 2015. Ένα βιβλίον για τα χρόνια της γερμανικής κατοχής και το ελληνικό γίγνεσθαι. Ακολούθησε το "Σπίτι των γλάρων", το οποίο μας ταξιδεύει στην Ιταλία, στα χρόνια του ψυχρού πολέμου.

Τέλος, η συγγραφέας σημείωσε πως ο κόσμος έχει ανάγκη για καλά βιβλία, γιατί όλοι πρέπει συνεχώς να μαθαίνουμε μέσα από τα "γεγονότα" των βιβλίων, ταξιδεύοντας με τη μαγεία των λέξεων. Τόνισε δε πως τα βιβλία μας αλλάζουν σαν ανθρώπους προς το καλύτερο.

Αφροδίτη Βέλμαχου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα