Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 14:25

Με 1200 χορευτές ο 2ος Διεθνής Αγώνας Αθλητικού Χορού στην Καλαμάτα

Με περίπου 1200 χορευτές, συνοδούς και συνεργάτες από 8 χώρες πραγματοποιείται ο 2ος Διεθνής Αγώνας Αθλητικού Χορού "2nd KALAMATA DANCE CUP 2019- Beyond the Limits" στην Καλαμάτα, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, με πολλαπλές παραστάσεις χορού.

Συγκεκριμένα χορευτές από διάφορες χώρες του κόσμου θα διεκδικήσουν την κατάκτηση του Διεθνούς Κυπέλλου Χορού, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου ‘Τέντα’ από τις 8 το πρωί, έως αργά το βράδυ. Επιπλέον την επόμενη μέρα Κυριακή 1 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί θα πραγματοποιούνται διαλέξεις - σεμινάρια σε διάφορα είδη χορού, που θα λάβουν χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στην αίθουσα Πινακοθήκη της Λαϊκής Βιβλιοθήκης.

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Kalamata Dance Cup, Νίνα Δράκου ανέφερε συγκεκριμένα πως από την Ελλάδα θα μετάσχουν 45 σύλλογοι και σχολές από διάφορες πόλεις, ειδικότερα από την Καλαμάτα, Αθήνα, Χαλκίδα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πύργο, Αμαλιάδα, Κρέστενα, Τρίπολη, Κόρινθο, Μεσολόγγι, Άργος, Σπάρτη, Γύθειο, Ζάκυνθο, ενώ 8 προέρχονται από Κύπρο, Βουλγαρία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ρουμανία και Ιταλία που πάλι φέτος πρωτοστατεί.

Δείτε το βίντεο:

 

Η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη ανέφερε πως πρόκειται για μια σπουδαία διοργάνωση στην πόλη της Καλαμάτας, με έντονα στοιχεία εξωστρέφειας που έρχεται να ενισχύσει τουριστικά τη Μεσσηνία σε περίοδο μη τουριστική.

Επιπλέον στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε μίλησαν μεταξύ άλλων και η γραμματέας Πολιτιστικού Συλλόγου Dance Challenge Γιώτα Τσίγκα, ο Παύλος Κρανιώτης εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, η Παυλίνα Μουστάκα συνιδιοκτήτρια ξενοδοχείου Elysian και ο Χρήστος Κέης από την Ελληνική ομάδα Διάσωσης.

Αρχικά θα γίνει η τελετή Gala που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ στο Γήπεδο ‘ΤΕΝΤΑ’ Καλαμάτας και στη συνέχεια έπεται το διαγωνιστικό μέρος της τελετής  με τα ‘Professional’ εκθαμβωτικά ζευγάρια, ομάδες και σόλο αθλητικού χορού (DanceSport) που θα απογειώσουν σε επαγγελματικό επίπεδο χορού, προσφέροντας ένα υπερθέαμα για μικρούς και μεγάλους.

Σύμφωνα με την κ. Δράκου στη φετινή διοργάνωση έχει ανέβει ο πήχης ψηλότερα και ο συναγωνισμός έχει χτυπήσει κόκκινο με την παρουσία επαγγελματιών χορευτών, παγκόσμιων και ευρωπαϊκών πρωταθλητών χορού από 8 χώρες συμμετοχής, αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά ότι ο χορός είναι το ανώτερο είδος αθλητισμού.

Η βραδιά θα κλείσει με τις Απονομές των επιτυχόντων, που θα συνοδευτούν από βραβεύσεις και δώρα. Παραδοσιακά τοπικά προϊόντα θα προσφερθούν στον κόσμο ενώ θα υπάρχει και κάλυψη από την διασωστική ομάδα σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης.

Ο φετινός Διεθνής Διαγωνισμός Χορού όπως και ο προηγούμενος, συμβάλλει στην εξέλιξη και αναβάθμιση της Τέχνης του Χορού, τηρώντας πάντα την παράδοση και την αφετηρία του. Συμβάλλει επίσης στη διάδοση του αθλητικού χορού στην περιοχή της Μεσσηνίας αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, στην καλλιέργεια του αθλητικού ιδεώδους και της ευγενούς άμιλλας.

Η διοργάνωση αυτή είναι μοναδική για την Πελοπόννησο, καθόσον διακρίνεται για την υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα και τα πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα  που εκπέμπει και στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση. Ο Διεθνής Διαγωνισμός χορού ως θεσμός, κάθε χρόνο, μετατρέπει την Καλαμάτα σε πόλο έλξης όχι μόνο όλης της Πελοποννήσου, αλλά της Ελλάδας και του εξωτερικού και δίνει την ευκαιρία μιας ευχάριστη συνάντησης των ασχολούμενων με τον χορό να έλθουν σε επαφή με τις νεότερες τάσεις που επικρατούν στο χώρο, να αποκτήσουν τεχνογνωσία από εξειδικευμένους χοροδιδασκάλους, να πειραματιστούν σε νέα είδη χορού, αλλά και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο ευρύ κοινό.

Ένα καλλιτεχνικό υπερθέαμα που θα γοητεύσει, με πλούσιες αισθήσεις και έντονες συγκινήσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων διαγωνισμού 2nd KALAMATA DANCE CUP 2019 σε 10 μέρη / Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

8:00 Part I - Aerial Acrobatics / Εναέριος ακροβατικός χορός
11:30 Part II - American Rhythm Dance/ Λατινοαμερικάνικοι κοινωνικοί χοροί
12:00 Part III - Musical, Argent. Tango, Salsa, Bachata, Fit Dance, Acro Dance, Show Dance
11:30 Part IV - Ελληνικοί Χοροί (Χασάπικο – Ζαμπείκικο)
13:30 Part V - Oriental, Bollywood, Tribal Fusion/Belly Dance / Ανατολίτικοι - ινδικοί
15:00 Part VI - Hip Hop, Break Dance, Jazz Funk, Reggaeton, Dance Hall, High Heels Commercial

16:30 Part VII - Modern & Contemporary Dance / Σύγχρονος και μοντέρνος χορός

17:00 Modern, Contemporary / Street Style
18:00 Part VIII - Latin International, Pro/Am Latin, Solo Latin, Duo Latin / Διεθνές λάτιν ερασιτεχνικό
20:00 Part IX - Τελετή - GALA Latin International Amateur – Professional (Groups, Solo, Couples) / Διαγωνιστικός αθλητικός επαγγελματικός χορός λάτιν
ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα