Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 16:24

Επιστρέφουν οι παλιές καλές εποχές για το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

Το χειμερινό ρεπερτόριο του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, το οποίο αφορά τέσσερις παραστάσεις, παρουσιάστηκε σήμερα Πέμπτη από την ομάδα του θεάτρου σε σχετική συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε.

Αρχικά σε δήλωση που έκανε ο πρόεδρος ΦΑΡΙΣ Παντελής Δρούγας, μια καινούργια χρονιά ξεκινά για το ΔΗΠΕΘΕ ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία μεταφέροντας τις ευχές του Δήμαρχου και του διοικητικού συμβουλίου.

Στη συνέχεια ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας Γιάννης Μαργαρίτης, υπογράμμισε πως το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας ξεκινά και πάλι τις παραστάσεις, αν και κάπως καθυστερημένα λόγω των αλλαγών που έγιναν στο διοικητικό συμβούλιο ενώ παρουσίασε τα έργα αναλυτικά.

Με πρώτη παράσταση "Γενικός Γραμματέας" μια μουσική κωμωδία στο οποίο θα ακουστούν 18 τραγούδια. Οι "Φασουλήδες" ένα παιδικό έργο με ζωντανούς ηθοποιούς και κούκλες. Τα "Εμφύλια έπη" μια μεγάλη επιτυχία ταξίδεψε στην Γαλλία, το οποίο είναι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Καλαμάτα 1821" και τέλος "Σοφία Λασκαρίδου - Ταξίδι μια ζωής" που προσφέρεται αφιλοκερδώς από τον Γιάννη Μαργαρίτη στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και στο οποίο θα συμμετέχει και ο τραγουδιστής Χρήστος Θηβαίος.

Επιπλέον μια ιδιαίτερη παράσταση η οποία δεν έχει προγραμματιστεί μέχρι στιγμής, όπου οι θεατές θα τρώνε κατά την διάρκεια της παράστασης και θα έχει να κάνει με τα εδέσματα που θα γεύονται οι θεατές. Σκοπός της παράστασης θα είναι η σχέση θεατών και ηθοποιών.

Ο γενικός διευθυντής πρόσθεσε επίσης πως λειτουργεί το Θεατρικό εργαστήρι στο οποίο γίνονται μαθήματα κάθε Σάββατο και απευθύνονται σε ενήλικες και νέα παιδιά. Το θεατρικό εργαστήρι προγραμματίζει μια παράσταση που θα έχει να κάνει με ιστορίες της Καλαμάτας οι οποίες θα παρουσιάζονται στους χώρους που αφηγείται η ιστορία.

Τέλος στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε ο σκηνοθέτης της παιδικής παράστασης "Φασουλήδες" Θεόδωρος Εσπίριτου, εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται και πάλι στην Καλαμάτα μετά από πολλά χρόνια και μίλησε για την παράσταση τονίζοντας πως είναι ένα ποιητικό έργο του Λόρκα, με χιούμορ, με μια μίξη ηθοποιών και κουκλών και είναι γραμμένο κυρίως για παιδιά.

Ο Γιάννης Μαργαρίτης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι έχουν λάβει μήνυμα από το Υπουργείο Πολιτισμού για αύξηση επιχορήγησης ενώ τόνισε πως το ΔΗΠΕΘΕΚ μπαίνει στο πρώτο επίπεδο των δημοτικών περιφερειακών θεάτρων και ξαναβρίσκει την παλιά αίγλη του καθώς όπως φαίνεται βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Κωνσταντίνα Δημοπούλου

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα