Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 00:26

Θερινό Σχολείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας για Ελληνες και Ρουμάνους μαθητές

Με αντικείμενο “Start Up Farm: Δεξιότητες για Μελλοντικούς Οικο-Γεωργούς” ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Γεράκι Λακωνίας το Θερινό Σχολείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του προγράμματος το Erasmus+, στο οποίο συναντιούνται 10 μαθητές από το Γυμνάσιο του Murfatlar της Ρουμανίας με 10 μαθητές του Γυμνασίου Γερακιού, που συνοδεύονται από εκπαιδευτικούς.

Το Θερινό Σχολείο, που υλοποιείται από εκπαιδευτές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του ΚΕΑΝ και του IZES, με διαλέξεις ερευνητών και επιχειρηματιών της τοπικής κοινωνίας και παράλληλες εκπαιδευτικές εκδρομές στον Δήμο Ευρώτα.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι μαθητές θα αποκτήσουν γνώσεις στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης, της βιώσιμης ανάπτυξης και θα αποκτήσουν νέες δεξιότητες στον τομέα του περιβάλλοντος και της γεωργίας. Μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης το εκπαιδευτικό υλικό που πρόκειται να παραχθεί θα είναι διαθέσιμο στο ευρύτερο κοινό.

Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν θα είναι:

•          Άνθρωποι και Περιβάλλον - People and Environment

•          Αειφόρες αγροτικές περιοχές - Sustainable Rural Lands

•          Σκέψου ως Αρχηγός - Think as a Leader

•          Ξεκίνα την Φάρμα σου - Start up your farm

•          Αγρότες με οικολογική Συνείδηση - Ecο Farming

•          Μάθε από τους επιχειρηματίες της τοπικής κοινωνίας -Learn from Stakeholders

Παράλληλα με τα θερινά μαθήματα ο Δήμος Ευρώτα διοργανώνει την Τετάρτη τη 2η  ημερίδα του Έργου με συμμετοχή τοπικών φορέων,  μαθητών και γονείς, μη κυβερνητικούς οργανισμούς, τοπικοί αγρότες και άλλες τοπικές κοινότητες και θα είναι ανοικτό στο ευρύτερο κοινό.

Ο κύριος σκοπός της ημερίδας είναι να μοιραστούν οι μαθητές τη νέα γνώση που αποκτούν και να παρουσιαστούν νέες, πρωτοποριακές και εφαρμοσμένες πρακτικές στον αγροτικό τομέα.

Ο δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης κατά την έναρξη του προγράμματος τόνισε μεταξύ άλλων πως «Μαθητές και εκπαιδευτικοί όλο αυτό το διάστημα θα αποκτήσουν εμπειρίες και γνώσεις για την αειφόρο ανάπτυξη τις σύγχρονες μορφές και δομές της γεωργίας, αλλά κυρίως η ψηφιακή πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί θα αποτελέσει μια ανοικτή τράπεζα ιδεών για τους μελλοντικούς γεωργούς. Είναι ευτυχής συγκυρία για τον Δήμο μας αυτή η συνεργασία που μελλοντικά θα έχουν συμμετοχή και άλλα σχολεία του Δήμου μας».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και πήραν τον λόγο ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Παπαδάκος, ο πρόεδρος του ΚΕΑΝ Σταύρος Μηλιώνης,  ο αν. καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Δημήτριος Λέκκας, ο Δ/ντης του Γυμνασίου Γερακίου Αντώνης Χριστοφοράκος, καθηγητές και μαθητές από τα Γυμνάσια του Γερακίου και του Murfatlar της Ρουμανίας. Εν συνεχεία έγινε επίσκεψη και ξενάγηση στον κήπο του Ιπποκράτη και την βιοκλιματική Πλατεία των Πηγών.

Ο Δήμος Ευρώτα  συμμετέχει ως εταίρος στο εν λόγω έργο, το οποίο συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και  χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, μέσω του Ελληνικού Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα