Πέμπτη, 16 Μαϊος 2019 09:41

Τα εκπαιδευτήρια Μπουγά σε πρόγραμμα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό, διαδραστικό πρόγραμμα μετεωρολογίας «Περί Ανέμων και Υδάτων» που οργανώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σε συνεργασία με τη δημοφιλή ιστοσελίδα www.meteo.gr και απευθύνεται σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού. Η επίσκεψη έγινε τη Δευτέρα και την Τρίτη 13 και 14 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος (προσαρμοσμένου στην ηλικία των παιδιών και τη διδακτέα ύλη), οι μαθητές μας κατανόησαν έναν μετεωρολογικό χάρτη, τον τρόπο που δημιουργούνται οι άνεμοι και τα βαρομετρικά, πότε σαρώνει μία χώρα ένα ψυχρό μέτωπο, ποιες είναι οι μορφές των σύννεφων και πώς μπορούμε να κάνουμε πρόβλεψη του καιρού βλέποντας μόνο τα σύννεφα, τους κινδύνους από τις καταιγίδες και πώς προστατευόμαστε από τους κεραυνούς, καθώς και τις διαφορές ανάμεσα σε έναν ανεμοστρόβιλο και έναν τυφώνα.

Με τη χρήση tablet και χωρισμένοι σε μικρές ομάδες, οι μαθητές δημιούργησαν ένα καταιγιδοφόρο σύννεφο και έναν ανεμοστρόβιλο, ενώ με απλά υλικά προσομοίωσαν τις συνθήκες δημιουργίας της βροχής, των ψυχρών και θερμών μετώπων και άλλων μετεωρολογικών φαινομένων. Σημαντική ήταν η συμβολή των υπευθύνων του προγράμματος, κ. Κωλέτση και κ. Ελισάβετ Γαλανάκη, φυσικών– μετεωρολόγων, στην υλοποίηση του προγράμματος, που προτείνεται από τα εκπαιδευτήρια και στα υπόλοιπα σχολεία να το εντάξουν στον προγραμματισμό της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα