Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 10:17

Λάρισα: «H Αβερώφειος Γεωργική Σχολή θα είναι σύντομα γεγονός»

Στο «επόμενο βήμα» που αφορά τον οδικό χάρτη αξιοποίησης της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής της Λάρισας, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, χαιρετίζοντας τις εργασίες ημερίδας για την αγροτική εκπαίδευση, που διεξάγεται από τους Οικολόγους- Πράσινους, σήμερα στις εγκαταστάσεις της Σχολής.

Όπως εξήγησε ο κ. Κόκκαλης, «επίκειται την Δευτέρα η συγκρότηση αρμόδιας Επιτροπής η οποία και θα προχωρήσει στην κατάρτιση επιχειρησιακού προγράμματος για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων, προς όφελος των αγροτών και την ανάπτυξη της Θεσσαλίας».

Μιλώντας για τη σημαντικότητα του χώρου, ο κ. Κόκκαλης υποστήριξε ότι οι θεσμικοί φορείς, μόλις πληροφορήθηκαν την πρόθεση του Υπουργείου για την αξιοποίηση του χώρου, αποφάσισαν: η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος να ιδρύσει μουσείο Βάμβακος, η μελισσοκομική ομοσπονδία κάτι παρόμοιο, αλλά και ο δήμος Λαρισαίων να αναλάβει το μάστερ πλαν.

«Βλέπετε ότι οι δυνατότητες είναι τεράστιες αρκεί να υπάρχει θέληση» είπε ο κ. Κόκκαλης και συμπλήρωσε πως «την Αβερώφειο Σχολή θα την αξιοποιήσουμε. Ήταν και είναι υποχρέωση μας και θα την το κάνουμε πράξη. Η Γαλακτοκομική Σχολή στη Ελασσόνα είναι γεγονός. Η Αβερώφειος σχολή σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας σύντομα θα είναι γεγονός».

Κλείνοντας το θέμα της αξιοποίησης της Αβερωφείου Σχολής, ο Λαρισαίος πολιτικός εκτίμησε ότι «η σημερινή συγκυρία προσφέρει μια εξαιρετική δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των φορέων αξιοποίησης της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής και ιδιαίτερα του Δήμου Λαρισαίων, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Λάρισας».

Τέλος, σε ότι αφορά την παιδεία στον πρωτογενή τομέα, ο κ. Κόκκαλης σημείωσε ότι «ο εκπαιδευμένος αγρότης θα πρέπει να είναι και οικολόγος. Εκτός δηλαδή από ανταγωνιστικός να είναι και ενημερωμένος για το περιβάλλον και τον άνθρωπο».

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα