Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 19:17

Στην αξιοποίηση των ταλέντων τους για το κοινό καλό, προέτρεψε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τους μαθητές στον αγιασμό

Στη σοφία που πηγάζει από τα γράμματα και τις επιστήμες και την άνωθεν σοφία, αναφέρθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τη Λεόντειο Σχολή, στα 'Ανω Πατήσια, και στα 15ο και 60ό Γυμνάσια και 15ο ΓΕΛ, όπου τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Όταν συνδυάζονται αυτά τα δύο είδη σοφίας, δημιουργείται ο χαρισματικός άνθρωπος», τόνισε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας και κάλεσε τους μαθητές να αναπτύξουν και να καλλιεργήσουν τα ταλέντα τους, τα χαρίσματά τους, για το κοινό καλό», ενώ παράλληλα ευχήθηκε σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, καλή σχολική χρονιά. Κατόπιν, συνομίλησε με τα παιδιά για διάφορα ζητήματα που τα απασχολούν και τους έδωσε πατρικές συμβουλές και ευχές.

Εξάλλου, χθες το απόγευμα της Δευτέρας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος έκανε λόγο για την αξία της παράδοσης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Νέο Προκόπι Ευβοίας, όπου προσεκλήθη από τον μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο να τελέσει τα εγκαίνια του Μουσείου.

«Το Προκόπιο είναι ταυτισμένο και συνδεδεμένο με τον όσιο Ιωάννη τον Ρώσο», είπε εμφανώς συγκινημένος και συνεχάρη όσους συνετέλεσαν στη δημιουργία του Μουσείου. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά με τα πολυποίκιλα προβλήματα της σύγχρονης εποχής, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετώπισαν όσοι αναγκάστηκαν να αφήσουν την πατρίδα τους «με αυτόν τον άδικο τρόπο και με βίαιο τρόπο. Σκεφτείτε, όμως, τι πήραν μαζί τους αυτοί οι άνθρωποι. Δεν πήραν χρήματα, αλλά τα άγια, που τους συντήρησαν διαμέσου των αιώνων. Αυτά που δίνουν στην ζωή νόημα και περιεχόμενο», τόνισε.

Καταληκτικά, εμφατικά πρόσθεσε ότι «Σε μια εποχή δύσκολη, που έχουμε μάθει να τα ισοπεδώνουμε όλα και να τα ξεπερνούμε χωρίς να δίνουμε σημασία στις λεπτομέρειες, έρχονται αυτά τα γεγονότα για να μας δείξουν ότι όταν η ζωή μας αποκοπεί από αυτές τις ευλαβικές συνήθειες και θυσίες γίνεται πιο φτωχή. Βλέπουμε να κόβονται οι παραδόσεις μας και οι ρίζες μας, αλλά όταν κοπούν οι ρίζες, τα δέντρα δεν θα δώσουν καρπούς και άνθη».

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα