Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 14:39

Διαδραστικοί πίνακες & λαπτοπ διδασκαλίας σε δημοτικά σχολεία

Η αγορά πρότυπου τεχνολογικού εξοπλισμού, συνδράμει καθοριστικά στην αναβάθμιση του επιπέδου διδασκαλίας στα Δημοτικά σχολεία του νησιού, μέσω του εκσυγχρονισμού της μαθησιακής διαδραστικής διαδικασίας.

Η συνολική δαπάνη που καλύφτηκε εξ’ ολοκλήρου με χρήματα του Δήμου Μυκόνου, ανέρχεται στα 21.737,94 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και αφορά στην αγορά 10 διαδραστικών βιντεο-προβολέων, 10 διαδραστικών πινάκων, και 10 φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών (λάπτοπ), καθώς επίσης και στα έξοδα εγκατάστασης, ρύθμισης και εκπαίδευσης του εκπαιδευτικού προσωπικού στη χρήση των μηχανημάτων.

Τα 10 σετ του σύγχρονου ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού εξοπλισμού διανεμήθηκαν ως εξής:

3 σετ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μυκόνου
4 σετ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μυκόνου
3 σετ στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Μεράς

Ο εξοπλισμός έχει ήδη τοποθετηθεί στο 1ο και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μυκόνου, ενώ στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Μεράς αναμένεται να εγκατασταθεί τις προσεχείς ημέρες, καθώς εκτελούνται εκτεταμένες κτιριακές εργασίες.

Ενόψει του Αγιασμού για το νέο σχολικό έτος και με αφορμή την παροχή σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού στα Δημοτικά Σχολεία του νησιού, ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε:

«Πιστεύω ότι οι διαδραστικοί πίνακες και τα λάπτοπ θα αποτελέσουν το καλύτερο δώρο για τους μαθητές των Δημοτικών μας Σχολείων ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου. Οι εξελίξεις στους τομείς της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και δεν έχουμε δικαίωμα να μείνουμε πίσω!
Εξασφαλίζουμε στα παιδιά μας, τη νέα γενιά Μυκονιατών όλα τα απαραίτητα εφόδια, προκειμένου να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της εποχής, αλλά και στους Εκπαιδευτικούς μας όλα τα απαραίτητα «εργαλεία» που απαιτούνται για την υλοποίηση μιας σύγχρονης, ποιοτικής και παραγωγικής εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα και συστηματικά την Παιδεία, επενδύοντας στη νέα μας γενιά, η οποία και αποτελεί τη μόνη σίγουρη επένδυση για το μέλλον μας!»

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα