Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 12:15

Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής: Πρόγραμμα με τρισδιάστατη Απεικόνιση και 3D printing για την ψηφιοποίηση

Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής: Πρόγραμμα με τρισδιάστατη Απεικόνιση και 3D printing για την ψηφιοποίηση

Το Κέντρο Επιμόρφωσης & Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) ανακοινώνει ένα νέο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης με τίτλο : «Τρισδιάστατη Απεικόνιση και 3D Printing ως Εργαλεία Ψηφιοποίησης Αντικειμένων Πολιτιστικής Κληρονομιάς» με έναρξη την 20/11/2024 και λήξη την 21/01/2025, διάρκειας 100 ωρών, με υπεύθυνο Εκπαίδευσης τον Καθηγητή κ. Θεόδ. Γκανέτσο.

Οι εγγραφές, που γίνονται διαδικτυακά μέχρι 25/10/2024 , έχουν αρχίσει στο Link: https://kedivim.uniwa.gr/course/trisdiastati-apeikonisi-kai-3d-printing-os-ergaleia-psifiopoiisis-antikeimenon-politistikis-klironomias-2/ ).

Για τον λόγο αυτό προσκαλούνται επαγγελματίες του χώρου της πολιτιστικής διαχείρισης, αρχαιολόγοι, ερευνητές, μουσειολόγοι και καλλιτέχνες που έχουν ενδιαφέρον και εμπειρία στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς ή στελέχη δημοσίων υπηρεσιών και Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή επιστήμονες που θέλουν να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις στον τομέα της συντήρησης και ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και έχουν συναφή ενδιαφέροντα.

Οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να διαθέτουν βασικές γνώσεις σχετικά με την τεχνολογία, ενώ επιθυμητές είναι οι δεξιότητες στη χρήση ψηφιακών εργαλείων. Απαιτείται προθυμία για συνεχή μάθηση, και οι συμμετέχοντες πρέπει να δείχνουν δημιουργικότητα και διάθεση για εφαρμογή των γνώσεων τους σε πρακτικά περιβάλλοντα, όπως μουσεία και ανασκαφικοί χώροι.

Το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης πραγματοποιείται με μεθόδους σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ως ακολούθως:
α) Σύγχρονη Εκπαίδευση: Η διεξαγωγή και παρακολούθηση των μαθημάτων θα διεξάγεται εξ αποστάσεως μέσω της εφαρμογής MS Teams. Η κάθε διάλεξη θα μαγνητοσκοπείται και θα αποθηκεύεται on line έτσι ώστε οι εκπαιδευόμενοι να έχουν πρόσβαση σε αυτή και μετά την ολοκλήρωση της. Τα μαθήματα διεξάγονται αποκλειστικά απογευματινές ώρες.
β) Ασύγχρονη Εκπαίδευση: Οι παρουσιάσεις και το εκπαιδευτικό υλικό θα υπάρχουν διαθέσιμα online σε συγκεκριμένο χώρο στον οποίο θα υπάρχει συνεχής πρόσβαση καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής του κύκλου μαθημάτων.
Το κόστος συμμετοχής στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης, ανέρχεται σε 300€, εκ των οποίων τα 100€ καταβάλλονται μετά την αποδοχή της αίτησης του ενδιαφερόμενου, ενώ τα 200€ καταβάλλονται έως και την ημέρα έναρξης των μαθημάτων.
Ειδικά για τους ανέργους προβλέπεται μειωμένο κόστος παρακολούθησης ύψους 150€, με την προσκόμιση του Δελτίου Ανεργίας. Η καταβολή του ποσού πραγματοποιείται εφάπαξ μετά την αποδοχή της αίτησης του ενδιαφερόμενου.
Για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση έως και την Παρασκευή 25/10/2024 στη διεύθυνση:
https://kedivim.uniwa.gr/apply/?course_name=trisdiastati-apeikonisi-kai-3d-printing-os-ergaleia-psifiopoiisis-antikeimenon-politistikis-klironomias-2
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης παρέχονται στο σύνδεσμο https://kedivim.uniwa.gr/course/trisdiastati-apeikonisi-kai-3d-printing-os-ergaleia-psifiopoiisis-antikeimenon-politistikis-klironomias-2/ ή σε επικοινωνία με τον Υπεύθυνο του Προγράμματος Καθηγητή κ. Θεόδ. Γκανέτσο ( Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Τηλ +30 210 538 1200 | 6945273390 ).

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022