Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024 16:39

Go On: Tips και συμβουλές φοιτητών για την εξεταστική

Go On: Tips και συμβουλές φοιτητών για την εξεταστική

Για κάποιους μπορεί να τελείωσε το σχολείο αλλά για τους φοιτητές η εξεταστική περίοδος έχει λίγο καιρό ακόμα. Έτσι μιλήσαμε ακόμα μια φορά με συμφοιτητές μας και μας πρότειναν tips και συμβουλές για τις εβδομάδες μελέτης.

Ξεκινάμε λοιπόν με την Αθανασία, της οποία η ρουτίνα στην περίοδο εξεταστικής αποτελείται από καλό ύπνο, γυμναστήριο, το οποίο βοηθάει στην ψυχολογία, και καθημερινό διάβασμα περίπου 2-3 ή και 4 ώρες την ημέρα. Η συμβουλή της προς τους φοιτητές που βρίσκονται στην ίδια περίοδο είναι να τρώνε και να κοιμούνται καλά αλλά και να είναι απόλυτα αφοσιωμένοι την ώρα της μελέτης του. Επίσης, τονίζει πως το ιδανικό είναι όσο μπορούν να διαβάζουν και λίγο κατά τη διάρκεια του εξαμήνου.

Με τη σειρά της η Χριστίνα κατά την εαρινή εξεταστική μετά το πρωινό της ξύπνημα, αφότου συγκεντρώσει την ύλη, οργανώνει τις σημειώσεις της και οριοθετεί το πρόγραμμα της. Παρόλαυτα, σε αυτή τη περίοδο που το άγχος την καταβάλει, μια έξοδος είναι σημαντική για να αποβάλει την αρνητική ενέργεια, να αλλάξει παραστάσεις και να γίνει περισσότερο παραγωγική. Σύμφωνα με εκείνη το πιο σημαντικό σε μια τέτοια περίοδο είναι οι φοιτητές να είναι συνεπείς στο πρόγραμμα τους και να αποφύγουν την αναβλητικότητα.

Φυσικά, διάβασμα χωρίς καφέ δεν γίνεται, γι’αυτό και ο Παναγιώτης μόλις ξυπνήσει θα παραγγείλει τον καφέ του και θα ξεκινήσει αμέσως το διάβασμα. Για εκείνον, είναι σημαντικό να υπάρχουν διαλείμματα ανάμεσα στη μελέτη γι’αυτό και στο τέλος της ημέρας απολαμβάνει τη βόλτα του στην παραλία. Η συμβουλή του προς τους άλλους φοιτητές είναι καλό φαγητό, αρκετό ύπνο, να αποφύγουν το άγχος και να προσέχουν το πρόγραμμα τους.

Τέλος, ένα ακόμη πράγμα που προσθέτει στο πρόγραμμα του ο Στέλιος κατά την εαρινή εξεταστική είναι το διάβασμα στη βιβλιοθήκη με φίλους για να περάσει η ώρα πιο ευχάριστα. Η δική του συμβουλή είναι ο καθένας να ακολουθεί το ένστικτο του.

Των: Δήμητρα Αναστασοπούλου & Χριστίνα Κερίμη 

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022