Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 11:30

Women on Top: Ready for Work 2024 - Πρόγραμμα απασχολησιμότητας για τον χώρο της ενέργειας

Το Ready for Work, το εξειδικευμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης και ενίσχυσης της απασχολησιμότητας του Women On Top, ανακοινώνει τον 8ο κύκλο του.

Με την συνεργασία και την υποστήριξη του Ομίλου Motor Oil, 30 νέες γυναίκες που πρόκειται να αποφοιτήσουν ή έχουν ήδη αποφοιτήσει από Σχολές Μηχανικών, θα εξοπλιστούν με τα απαραίτητα εργαλεία και θα αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να επιτύχουν στον χώρο της Ενέργειας. 

Γυναίκες που ενδιαφέρονται για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την κυκλική οικονομία, τα εναλλακτικά καύσιμα, και αναζητούν την πρώτη ή την επόμενή τους εξέλιξη στον τομέα της Ενέργειας, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν καθοδήγηση και υποστήριξη για να μπουν δυναμικά στην αγορά εργασίας, μέσω του προγράμματος Ready for Work @ Engineering!

Βήμα 1o: Επιμόρφωση από το Women On Top

Από την 1η έως και τις 4 Απριλίου, 30 νέες γυναίκες θα συμμετάσχουν δωρεάν σε μία σειρά από 10 διαδικτυακά πρακτικά και διαδραστικά εργαστήρια επαγγελματικής ανάπτυξης. Μέσα από μια μοναδική εμπειρία ενδυνάμωσης και δικτύωσης, θα γίνουν μέλη μιας κοινότητας με αντίστοιχες φιλοδοξίες και προβληματισμούς. Τα εφόδια που θα αποκομίσουν θα τις βοηθήσουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στα επαγγελματικά τους όνειρα και να διεκδικήσουν την εξέλιξη που ονειρεύονται στον τομέα της Ενέργειας.

Βήμα 2ο: Mentoring

Με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, οι απόφοιτες θα συνδεθούν με γυναίκες που έχουν επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της Ενέργειας, και θα πραγματοποιήσουν μαζί τους μία τρίμηνη συνεργασία mentoring. Μέσα σε αυτούς τους 3 μήνες, η κάθε μέντορας θα μοιραστεί με τη mentee της εμπειρίες και γνώση που έχει αποκτήσει κατά τη διάρκεια της δικής της επαγγελματικής πορείας, βοηθώντας την έτσι να ξεκαθαρίσει στόχους που σχετίζονται με την επαγγελματική της πορεία. Στο τέλος του προγράμματος θα έχουν εξοπλιστεί με πολύτιμα εφόδια, δεξιότητες, εργαλεία και γνωριμίες που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν στην αναζήτηση εργασίας τους, αλλά και σε όλη την υπόλοιπη επαγγελματική τους ζωή.

Field Trip:

Οι γυναίκες που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους, στις 5 Μαρτίου, να έρθουν σε επαφή με το πεδίο αλλά και να γνωριστούν μεταξύ τους από κοντά, πριν την έναρξη του προγράμματος.

Για όσες μένουν εκτός Αθηνών, τα έξοδα μετακίνησης & διαμονής θα καλυφθούν από το πρόγραμμα.

Αυτός ο κύκλος του Ready for Work είναι για γυναίκες που:

Έχουν μόλις τελειώσει ή πλησιάζουν στην ολοκλήρωση των σπουδών τους στον τομέα της Μηχανικής και θέλουν να προετοιμαστούν για την αναζήτηση εργασίας.

Ψάχνουν εδώ και καιρό την πρώτη ή τη δεύτερή τους δουλειά αλλά δεν έχουν καταφέρει να βρουν κάτι που να τις ικανοποιεί.

Εργάζονται σε θέσεις που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο των σπουδών τους και ανυπομονούν να βρουν κάτι που θα τις γεμίζει.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 25/2, κάντε την αίτησή σας εδώ.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα