Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 10:20

Στο Ρέθυμνο η 1η διακρατική συνάντηση για τη χρήση της προσέγγισης STEAM στην εκπαίδευση

Στο Ρέθυμνο η 1η διακρατική συνάντηση για τη χρήση της προσέγγισης STEAM στην εκπαίδευση

Στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου στο Ρέθυμνο στις 4-8 Σεπτεμβρίου 2023 έλαβε χώρα η πρώτη διακρατική συνάντηση με θέμα τη χρήση της προσέγγισης STEAM στην εκπαίδευση.

Στο πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών Erasmus+ «Qualified Generation with STEAM Education» συμμετείχε το Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης συνεργαζόμενο με εκπαιδευτικούς από την Τουρκία, Φινλανδία, Σλοβακία, Ιρλανδία και Πορτογαλία.
Στόχοι του προγράμματος είναι η εξέλιξη και προώθηση νέων δεξιοτήτων διδασκαλίας μέσω της ενεργοποίησης του ενδιαφέροντος των εκπαιδευτικών για την προσέγγιση STEAM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνη, Μαθηματικά) προσφέροντας πλούσιες εφαρμογές και μεθόδους εξοικείωσης με τον σχεδιασμό νέων μαθησιακών προσεγγίσεων μέσα και έξω από το ακαδημαϊκό περιβάλλον.
Σύμφωνα με τον Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και επιστημονικά υπεύθυνο του προγράμματος κ. Κώστα Καρρά, η υλοποίηση του έργου αποσκοπεί στην παροχή μιας υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης μέσα από τη διάδοση και ενίσχυση των εκπαιδευτικών πρακτικών που βασίζονται στην προσέγγιση STEAM.
Στις εργασίες της διακρατικής συνάντησης, παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής, κ. Δημήτρης Σταύρου και ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής, Καθηγητής κ. Ιωάννης Σπαντιδάκης.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα