Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 15:30

ΙΕΚ Ορίζων: Από την Καλαμάτα σε όλο τον κόσμο.

ΙΕΚ Ορίζων: Από την Καλαμάτα σε όλο τον κόσμο.

Το Ινστιτούτο επαγγελματικής κατάρτισης Ορίζων (ΙΕΚ-ΚΔΒΜ Ορίζων Καλαμάτας) ιδρύθηκε το 2012 με σκοπό να καλύψει την ανάγκη για μια ποιοτική και σύγχρονη εκπαίδευση σε τομείς όπως η γαστρονομια ,ο τουρισμός -φιλοξενία καλλιεργώντας στους σπουδαστές του, δεξιότητες που συνδέονται με την αγορά εργασίας του αύριο.

Μετά από 10 χρόνια εμπειρίας οι 300 και πλέον απόφοιτοί μας ,εκπροσωπούν επάξια το ΙΕΚ-ΚΔΒΜ Ορίζων μέσα από την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, τόσο στην Καλαμάτα και στη Μεσσηνία, όσο στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό (Αγγλία, Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Αφρική και αλλού).
Προσπαθούμε να παρέχουμε μοναδικές εμπειρίες σε πραγματικές συνθήκες εργασίας στους σπουδαστές μας , επενδύοντας στην εξωστρέφεια, συνάπτουμε διεθνείς συνεργασίες που εμπλουτίζουν ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα των σπουδών μας. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σταθώ στην εξαιρετική παρακαταθήκη που έχει αφήσει στον εκπαιδευτικό οργανισμό η Ελιάνα Χριστοφιλοπούλου, ειδικά όσον αφορά τις διεθνείς συνεργασίες.
Νέες Εκπαιδευτικές Συνεργασίες.

Συνεργασία με το Ευρωπαικό Δίκτυο EFVET
Το ΙΕΚ – ΚΔΒΜ έχει εδώ και δύο χρόνια διευρύνει τους ορίζοντές του με τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο EFVET- European Forum of Technical and Vocational Education and Training. Το EFVET είναι ένα από τα πιο μεγάλα και σημαντικά ευρωπαϊκά δίκτυα παρόχων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ). Το Δίκτυο αριθμεί 219 μέλη από 34 διαφορετικές χώρες. Το Δίκτυο διοργανώνει ένα ετήσιο συνέδριο, αλλά και ομάδες εργασίας (Marketplace) με σκοπό τη δικτύωση και την συνεργασία των μελών του σε ευρωπαϊκά προγράμματα και ιδιαίτερα στο πρόγραμμα Erasmus Plus . Το ΙΕΚ – ΚΔΒΜ Ορίζων συμμετέχει στο πρόγραμμα Tourism Education of the Future (TEF). Ο σκοπός του προγράμματος είναι να αναγνωρίσει και να κατηγοριοποιήσει τις (μελλοντικές) δεξιότητες που απαιτούνται στον τομέα του Ευρωπαϊκού Τουρισμού και Φιλοξενίας για τον εκσυγχρονισμό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για (μελλοντικά) στελέχη Τουρισμού και Φιλοξενίας.
Στόχος μας, οι σπουδαστές μας και οι εκπαιδευτικοί μας όχι μόνο να ταξιδέψουν, αλλά και να αναπτύξουν τόσο τις τεχνικές, όσο και τις διαπροσωπικές τους δεξιότητες, να αποκτήσουν διεθνείς εμπειρίες και να ενισχύσουν το βιογραφικό τους.
Στα πλαίσια του Tourism Education of the Future (TEF), οι πρωτοετείς σπουδαστές Μαγειρικής του ΙΕΚ-ΚΔΒΜ Ορίζων, συμμετείχαν στο τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς σ’ έναν εσωτερικό διαγωνισμό Μαγειρικής, με σκοπό να αναδειχθούν 3 νικητές οι οποίοι θα ταξιδέψουν τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Ολλανδία, για να διαγωνιστούν με σπουδαστές Μαγειρικής από άλλες χώρες.

Συνεργασία με εκπαιδευτικούς φορείς της Κίνας και της Αμερικής
• Κίνα
To IEK Oρίζων υποδέχτηκε πριν λίγους μήνες στην Καλαμάτα τον Πρόεδρο Mr LIU Jiting και το διευθύνοντα σύμβουλο Mr SHEN Rong, της Beijing Yinggeli Educational Technology (YGL), μιας από τις σημαντικότερες εταιρείες στην Κίνα, όσον αφορά τις διακρατικές εκπαιδευτικές συνέργειες. Η επίσκεψη ήρθε σε συνέχεια της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει από την αρχή του 2023 μεταξύ του Shaanxi Technical College of Finance & Economics και του IEK -ΚΔΒΜ Ορίζων, μιας πρωτοβουλίας που περιλαμβάνει την ανάπτυξη Ελληνο-Κινεζικών προγραμμάτων κατάρτισης υψηλής ποιότητας, την υποστήριξη εκπαιδευτικών ταξιδιών και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας

• Αμερική
Το τμήμα «Εταιρικής Κατάρτισης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης» (Corporate Training and Professional Education) του University of South Florida(USF), με το οποίο συνεργάζεται το ΙΕΚ - ΚΔΒΜ Ορίζων, στοχεύει στο να επεκτείνει την εμβέλεια των ακαδημαϊκών προγραμμάτων του στην Ελλάδα. Με επιτυχία πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η εβδομάδα Cybersecurity στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Το Cybersecurity Agency for Global Engagement (C.A.G.E.) είναι ένα πρόγραμμα μιας εβδομάδας, που αφορά παιδιά Δημοτικού με μητρική γλώσσα τα αγγλικά ή μαθητές επιπέδου αγγλικών Α1 ή Α2 και πάνω. Σχεδιάστηκε με την καθοδήγηση του University of South Florida και στόχο έχει να διδάξει βασικές δεξιότητες της κυβερνοασφάλειας στα παιδιά. Παράλληλα τον ερχόμενο Σεπτέμβρη ξεκινάει ο 2ος κύκλος του προγράμματος «Μιλώ Καλά Ελληνικά» το οποίο προσφέρει το ΙΕΚ - ΚΔΒΜ Ορίζων στους σπουδαστές του USF και στην ελληνική κοινότητα της Νότιας Florida.
Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Τέλος στα πλαίσια της αναβάθμισης των προγραμμάτων του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, δε θα μπορούσα να παραβλέψω και θα ήθελα να κάνω μια αναφορά στο νέο πρόγραμμα «Κλιματική Αλλαγή-Περιβάλλον-Πολιτισμός» το οποίο έρχεται από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά σε συνεργασία με Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου .Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν προσεχώς.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022