Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 22:31

Καλαμάτα: Εντυπωσιακές κατασκευές ρομποτικής στο διαγωνισμό First Lego League Junior Expo

Μια σπουδαία εμπειρία για μικρούς και μεγάλους ήταν ο 2ος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής First Lego League Junior Expo για ηλικίες 6 έως 9 ετών που που διοργανώθηκε  στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, την Κυριακή 24 Ιουνίου.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τη bitLab πληροφορική και τα παιδιά που έλαβαν μέρος, εντυπωσίασαν τους κριτές με την παρουσίασή τους, τις δημιουργίες τους καθώς και το ομαδικό τους πνεύμα.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη ετήσια έκθεση ρομποτικής του bitLab από τα μεγαλύτερα παιδιά της σχολής. Φέτος παρουσιάστηκαν ακόμη πιο συναρπαστικά ρομπότ όπως το ρομπότ που κατέκτησε το Πανελλήνιο ρεκόρ πόντων στο First Lego League, τον T-Rex, το ρομποτικό τηλέγραφο, τον σκορπιό, τοRoboCar, το GBC, τα ρομπότ που παίζουν ποδόσφαιρο και διακρίθηκαν στην παγκόσμια Ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα.

Οι δημιουργίες των παιδιών προσέλκυσαν γονείς και φίλους των παιδιών καθώς και πλήθος επισκεπτών της έκθεσης, που γνώρισαν τη ρομποτική και το εκπαιδευτικό έργο που υλοποιείται, με μεγάλη συμμετοχή και πολλές διακρίσεις νέων από την περιοχή.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα