Πέμπτη, 18 Μαϊος 2023 15:21

Επίσκεψη στη Ρουμανία για το 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας με το Πρόγραμμα ERASMUS+

Το Reghin της Ρουμανίας επισκέφθηκαν 7 μαθητές/τριες της Β’ Λυκείου και 5 καθηγήτριες του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας, κατά το χρονικό διάστημα 28/04 - 06 Μαΐου 2023,συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+/KA2 με τίτλο:”DO YOUR BEST! TAKE YOUR CHANCE”.

Οι μαθητές και μαθήτριες της Β’ Λυκείου: Γαρυφαλλιά Βουγιουκλή, Δήμητρα Θάνου, Δέσποινα Καλογεροπούλου , Κωνσταντίνα Κουβάτση, Θανάσης Βούρτσος ,Γιώργος Δεδούσης και Ιάσων Διαμαντόπουλος μαζί με συνοδούς τους: Βασιλική Κέλλη, Γρηγορία Σιψά, Κυριακή Θωμά, Παναγιώτα  Μπούρα και Ελένη Νικητάκη, συναντήθηκαν με αντιπροσωπείες μαθητών/τριών και καθηγητών/τριών από Τουρκία, Ρουμανία, Γαλλία και Ισπανία. Ακολούθως συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που είχαν οργανώσει μαθητές και καθηγητές του σχολείου υποδοχής της Ρουμανίας, το SCOALA GIMNAZIALA “ ALEXANDRU CEUSIANOU” REGHIN κι οι οποίες αφορούσαν  την ενότητα:”stop cyberbullying/ no hate speech”.

Μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την πρωτεύουσα της χώρας, το Βουκουρέστι, να γνωρίσουν μνημεία και αξιοθέατα όπως το City Fortess,το Guilds Castle στη μεσαιωνική πόλη Sighisoara, το Μουσείο πολιτισμού και την ιστορική Βιβλιοθήκη στην πόλη Targu-Mures, ενώ  δοκίμασαν τα παραδοσιακά φαγητά της χώρας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ θα ακολουθήσει τον Οκτώβριο 2023 η επίσκεψη των καθηγητών-εταίρων στη Γρανάδα Ισπανίας για τα αποτελέσματα του δεύτερου χρόνου του προγράμματος. Προγραμματισμένη κινητικότητα μαθητών  για Τουρκία θα γίνει τον Σεπτέμβριο 2023.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα