Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 12:00

ΚΑΕΜ: Σεμινάριο Ελαιόλαδου «Από τον αγρό στη φιάλη»

Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας (ΚΑΕΜ) ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για το σεμινάριο με τίτλο "Ελαιόλαδο: Από τον αγρό στη φιάλη".

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους-ες τους/τις παραγωγούς, τυποποιητές ελαιολάδου και ελαιουργούς. Σκοπός του είναι η εξοικείωση με καλλιεργητικές πρακτικές και τεχνικές ελαιοποίησης που οδηγούν στην παραγωγή ελαιολάδου ανώτερης ποιότητας καθώς και η εξοικείωση με τον οργανοληπτικό έλεγχο και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του. Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 12 εκπαιδευτικές ώρες μέσω της πλατφόρμας zoom. Η γευσιγνωσία θα λάβει χώρα τόσο σε φυσικό χώρο όσο και διαδικτυακά για τους εξ' αποστάσεως συμμετέχοντες. Στους εξ' αποστάσεως συμμετέχοντες θα αποσταλεί κασετίνα με δείγματα ελαιολάδου προκειμένου να συμμετάσχουν και εκείνοι στη γευσιγνωσία.
Το κόστος συμμετοχής είναι €40 για όσους παραβρεθούν στη γευσιγνωσία και €50 για εκείνους που θα συμμετάσχουν εξ' αποστάσεως στη γευσιγνωσία. Στην τιμή των €50 συμπεριλαμβάνεται το κόστος της κασετίνας και των μεταφορικών της.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου
Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 18:00 - 20:00 (μέσω zoom)
Εδαφοβελτίωση - Δρ. Χρήστος Βασιλικιώτης, Καθηγητής Perrotis College, Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή
Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 18:00 - 20:00 (μέσω zoom)
Άρδευση ακριβείας & καινοτόμες καλλιεργητικές πρακτικές - Δρ. Ειρήνη Καρατάσιου, Γεωπόνος
Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 18:00 - 20:00 (μέσω zoom)
Ελαιοτριβείο - Νίκος Κουτσούκος, Χημικός ΜSc, πρόεδρος & συνιδρυτής του Σχολείου Ελιάς & Ελαιολάδου Καλαμάτας.
Τετάρτη 1 Μαρτίου 18:00 - 20:00 (Πολυχώρος Phaos & μέσω zoom)
Γευσιγνωσία Ελαιολάδου- Χριστίνα Στριμπάκου, Συνεργάτης ΙΚΒΚΚ, Γευσιγνώστρια Ελαιολάδου & Κώστας Τσορώνης, Χημικός-Ελαιολόγος ΜSc
Για εγγραφές και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 27210 25700, μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., στο Γραφείο του ΚΑΕΜ στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας ή διαδικτυακά συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής : https://forms.gle/gMSy8fb6USPt62JaA

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα