Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 14:12

Θερινό σχολείο για τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση 1 - 7 Ιουλίου 2018

Το 2ο Θερινό Σχολείο για τις Νέες Τεχνολογίες (ΤΠΕ) 2018, ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης (άξονας ΚΑ1 του Erasmus+) εκπαιδευτικών Πληροφορικής και άλλων ειδικοτήτων που χρησιμοποιούν τις Νέες Τεχνολογίες το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 1 ως 7 Ιουλίου 2018 με τίτλο: «Physical Computing: Sensing and Interacting with the environment».

 Η διοργάνωση γίνεται από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας σε συνεργασία με: τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου – Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, την επιστημονική στήριξη του: Ευρωπαϊκού δικτύου για την εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση Ecomedia (European Community Media, www.ecomedia-europe.net) και την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας - και της Κοινωφελούς Επιχείρησης "ΦΑΡΙΣ".
 Το Θερινό Σχολείο 2018 έχει εργαστηριακό χαρακτήρα και θα συμμετέχουν σε αυτό Έλληνες και εκπαιδευτικοί από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Αξιοποιεί τις πλατφόρμες MicroBit, Arduino & Raspberry Pi, για την διασύνδεση υπολογιστικών συστημάτων με το εξωτερικό περιβάλλον. Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα: summeracademy. Στόχοι του θερινού Σχολείου για τις ΤΠΕ (Summer Academy 2018) είναι η ενημέρωση, η ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών, η εύρεση νέων καινοτόμων μεθόδων, η δικτύωση και συνεργασία μεταξύ Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών (Σχολείων & Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων) και η μέσω του STEM ανάπτυξη της Υπολογιστικής Σκέψης, η οποία είναι μια δεξιότητα που πρέπει να έχουν όλοι οι εκπαιδευόμενοι του 21ου αιώνα, εξίσου σημαντική με τις άλλες τρεις βασικές δεξιότητες, δηλαδή την ανάγνωση, τη γραφή και την αριθμητική / μαθηματική. Βασικοί εισηγητές/ομιλητές θα είναι οι εξής: Dir Herbert Eile, Πρόεδρος του δικτύου Ecomedia (European Community Media), Wolfsburg, Αυστρία Dr. Erwin Bratengeyer, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Τμήματος Πληροφορικής του Παν/μίου του Δούναβη στο Krems της Αυστρίας Inga Eiriksdottir, εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Ισλανδία Και οι Εκπαιδευτικοί Πληροφορικής της Μεσσηνίας: Τάσος Κλείσας, ΚΕΠΛΗΝΕΤ Μεσσηνίας Λιανού Ελένη, ΣΔΕ Καλαμάτας Γιάννης Μιχαλόπουλος, 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας Ραβάνη Ιωάννα, ΚΠΕ Καλαμάτας Τσώνης Γρηγόρης, ΓΕΛ Αριστομένη Νόκας Γεώργιος, 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας Τα οφέλη διοργάνωσης ενός τέτοιου θερινού Σχολείου για τις ΤΠΕ και το STEM στην Εκπαίδευση θα είναι πολλαπλά, ενώ πρόκειται για τη 2η χρονιά διοργάνωσης στην περιοχή, μετά την επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση τον Ιούλιο του 2017. Σε αυτό συνάδουν τόσο η συμμετοχή 20 Εκπαιδευτικών από Ευρωπαϊκές χώρες όπως Αυστρία, Ισλανδία, Λετονία και Γερμανία αλλά και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο θερινό Σχολείο για τις ΤΠΕ υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό δίκτυο Ecomedia (www.ecomedia-europe.net) και έχει δημοσιευτεί στην Ευρωπαϊκή βάση δεδομένων του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση και την κατάρτιση Erasmus+ με την υποστήριξη του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (IKY).

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα