Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 15:32

Ώριμες και ουσιαστικές προτάσεις από τους μαθητές στο 3ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων του Δήμου Ιλίου

Τη θέση τους στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου πήραν για μια ακόμα χρονιά οι έφηβοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, για τη διεξαγωγή του 3ου Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων, ενός θεσμού που καθιέρωσε πρώτος πανελλαδικά ο Δήμος Ιλίου, με σκοπό να ακουστούν οι απόψεις της νέας γενιάς πάνω σε ζητήματα Παιδείας, Δημοκρατίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στα έδρανα της αίθουσας συνεδριάσεων στο Πολυδύναμο Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» κάθισαν 36 μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης οι οποίοι, με άριστο και υποδειγματικό τρόπο, ανέδειξαν το Προεδρείο τους, εκλέγοντας ως Πρόεδρο την Αλεξάνδρα-Παναγιώτα Βαρβέρη από το 10 ο ΓΕΛ, Αντιπρόεδρο τον Ανάργυρο-Μάριο Καλογερόπουλο από το 4 ο ΓΕΛ και Γραμματέα τη Γεωργία Τριανταφύλλου από το 6ο ΓΕΛ Ιλίου. Παράλληλα, κατέθεσαν εποικοδομητικές προτάσεις για μια σειρά από ζητήματα, οι οποίες αποτυπώθηκαν σε σχετικό Ψήφισμα, όπως: προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία, ανάδειξη των ιστορικών και πολιτιστικών σημείων, δημιουργία παρατηρητηρίου ισότητας, βελτίωση της καθημερινότητας, ενίσχυση των υποδομών για παιδιά, ορισμό συμβεβλημένων γιατρών στις σχολικές μονάδες, σχεδιασμό περισσότερων δομών για την Τρίτη Ηλικία, αύξηση των δράσεων ανακύκλωσης, ιδιαίτερη μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα κ.ά. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση, σημειώνοντας ότι με τον μεστό και ώριμο λόγο τους έδωσαν νόημα στον θεσμό και επιβεβαίωσαν ότι με τις ιδέες τους μπορούν να συμβάλλουν στην επίλυση ζητημάτων, καθώς αποτελούν το μέλλον της κοινωνίας. «Οι ιδέες που κομίζετε μπορούν να γίνουν ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα του Δήμου. Δεσμεύομαι προσωπικά να συνεργαστούμε, ώστε πολλές από τις προτάσεις σας να γίνουν πραγματικότητα, γιατί όταν κάποιος έχει πάθος για το καλό της πόλης του, δεν είναι δύσκολο να επιτύχει οτιδήποτε» σημείωσε και ευχαρίστησε τα παιδιά και τους καθηγητές τους για τη συμμετοχή και την οργάνωση της συνεδρίασης.
Σημειώνεται, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων λειτουργεί από το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ιλίου υπό τον συντονισμό του Εντεταλμένου Συμβούλου και προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Φώτη Μαρκόπουλου, ενώ για την οργάνωση του συγκροτήθηκε επιτροπή από τους Αθηνά Κοκκόρη Διευθύντριας του 1 ου Πρότυπου Γυμνασίου, Κωνσταντίνο Κουκάκη Διευθυντή του 11 ου Γυμνασίου και Κασσάνδρας Ρούσσου Εκπαιδευτικό Κοινωνικών Επιστημών.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα