Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 08:20

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Σποράδων ενημερώνονται για τα επαγγέλματα της θάλασσας

O αλιευτικός και ο καταδυτικός τουρισμός αναδείχθηκαν ως τομείς, που προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης στους νέους και τις νέες που θέλουν να εμπλουτίσουν το τουριστικό προϊόν των Σποράδων.

Σε συνεργασία με τις Δημοτικές αρχές των νησιών, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Thalassa, και με την υποστήριξη του διδακτικού προσωπικού των Σχολείων, το BlueGeneration επισκέφθηκε από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου, τα Λύκεια Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, όπου ενημέρωσε τους νέους και τις νέες για τις προοπτικές εκπαίδευσης και επαγγελματικής σταδιοδρομίας στην αναπτυσσόμενη Γαλάζια Οικονομία.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καινοτόμους κλάδους, όπως η Θαλάσσια Βιοτεχνολογία και η Ιχθυοκαλλιέργεια, και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις σε παραδοσιακούς κλάδους, όπως ο Παράκτιος τουρισμός και η Αλιεία. Εντυπωσιάστηκαν μαθαίνοντας για τις αποδοχές που προσφέρει η Ναυτιλία σε νέους και νέες και εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις προοπτικές που προσφέρουν οι Θαλάσσιες Μεταφορές στις γυναίκες. Το Blue Generation, η Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, που χρηματοδοτείται από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, και της οποίας ηγείται η Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε., φέρνει τους νέους και τις νέες σε επαφή με τα γαλάζια επαγγέλματα, μέσα από παρουσιάσεις σε σχολεία, ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και σχετικούς φορείς. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα για δωρεάν mentoring επαγγελματικού προσανατολισμού, καθώς και επίσκεψης σε εγκαταστάσεις επιχειρήσεων (study visits) του κλάδου. Επίσης, έχουν αναπτυχθεί δωρεάν ψηφιακά εργαλεία που διευκολύνουν την πρόσβαση των νέων στη Γαλάζια Οικονομία: ο Οδηγός Καριέρας και η Blue Career job platform, στην οποία οι εργοδότες αναρτούν δωρεάν αγγελίες για ζήτηση ανθρώπινου δυναμικού.

Περισσότερες Πληροφορίες
Website: Blue Generation Facebook: Blue Generation project
Instagram: blue_generation_project LinkedIn: Blue Generation project
Twitter: BlueGeneration

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα