Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 09:38

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα και δύο πλήρεις υποτροφίες σε συνεργασία με την ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά συνεχίστηκε η εξαιρετική συνεργασία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ για την υλοποίηση εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προγράμματος με αποδέκτες 125 παραγωγούς που συνεργάζονται συμβολαιακά με την εταιρεία.

Το πρόγραμμα «Εφαρμογές καινοτόμων τεχνολογιών για τη βελτιστοποίηση της βιώσιμης παραγωγής κηπευτικών» υλοποιήθηκε από τα στελέχη της Σχολής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε στενή συνεργασία με τη Γεωπονική Διεύθυνση της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ και πραγματοποιήθηκε σε τέσσερις κύκλους, σε ισάριθμες περιοχές: Λάρισα, Βόλβη, Γιαννιτσά Πέλλας-Ευρωπός Κιλκίς και Αμύνταιο Φλώρινας. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος δόθηκε έμφαση σε θέματα καλλιεργητικών πρακτικών και υλοποιήθηκε επίδειξη ψηφιακής συμβουλευτικής μέσω της τηλεπισκόπισης, με χρήση ΣμηΕΑ (drone) και δορυφορικών εικόνων.
Ταυτόχρονα, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ προχώρησε για 3 η χρονιά στην προκήρυξη δύο υποτροφιών για το ΕΠΑΛ της Σχολής, με δικαιούχους μαθητές, που οι οικογένειές τους συνεργάζονται συμβολαιακά με την εταιρεία, για τουλάχιστον τρία έτη.
Μέσα από τη στενή της συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, η εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή της στον πρωτογενή τομέα και την ενίσχυση της νεανικής απασχολησιμότητας. Οι δύο φορείς δεσμεύονται να συνεχίσουν από κοινού τη σύμπραξη με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα