Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:05

Έναρξης εγγραφών διαδικτυακού σεμιναρίου με τίτλο: "Εφαρμογή των αρχών ευφυούς γεωργίας στην καλλιέργεια αμπέλου"

Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας ανακοινώνει το νέο σεμινάριό του "Εφαρμογή των Αρχών της Ευφυούς Γεωργίας στην Καλλιέργεια της Αμπέλου".  Το σεμινάριο παρουσιάζει το πώς τα "εργαλεία" και οι "εφαρμογές" της ευφυούς γεωργίας μπορούν να αξιοποιηθούν στις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι. Αναλυτικότερα θα αναφερθούμε στις διαδικασίες Κατεργασίας & Λίπανσης του εδάφους, Άρδευσης, Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας.

Θα παρουσιαστούν επίσης και οι ψηφιακές εφαρμογές CoreIoT (για τη συγκέντρωση και επεξεργασία δεδομένων από τους αισθητήρες στον αμπελώνα) και  Field Climate (για τη συλλογή, ανάλυση, προβολή αγρονομικών, και μετεωρολογικών, δεδομένων που σχετίζονται με το αμπέλι). 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • μεμονωμένους παραγωγούς
  • ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς
  • μεταποιητές (π.χ. οινοποιία κ.τ.λ.).

Το σεμινάριο πραγματοποιείται διαδικτυακά το χρονικό διάστημα 31 Μαρτίου - 14 Απριλίου, περιλαμβάνει 5 συναντήσεις και έχει συνολική διάρκεια 15 διδακτικών ωρών.

 

Πρόγραμμα συναντήσεων και εισηγητές:

Πέμπτη 31/3 | 18:00-20:30

Δευτέρα 04/4 | 18:00-20:30

Πέμπτη 07/4 | 18:00-20:30

Τρίτη 12/4 | 18:00-20:30

Πέμπτη 14/4 | 18:00-20:30

 

Εισηγητές:

Παντ. Μπαρούχας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Πανεπιστημίου Πατρών

Αντ. Παρασκευόπουλος, Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

Νικ. Τσότσολας, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής, Υπεύθυνος της Green Projects

Ντόρα Αγγελοπούλου, Γεωπόνος - Υπεύθυνη Έρευνας & Ανάπτυξης της AGROMET

 

Το κόστος  συμμετοχής ανέρχεται στα 50 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο του ΚΑΕΜ στην Καλαμάτα τηλεφωνικά στο 27210 25700, μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.kaem.gr/seminars/.

 

ΚΑΕΜ Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας

Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας δημιουργήθηκε το 2016, από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή - Κολέγιο Περρωτής. Σκοπός του Κέντρου είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα της Μεσσηνίας. Οι υπηρεσίες που προσφέρει στην τοπική κοινωνία το ΚΑΕΜ στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα εφαρμογής παραγωγικών διαδικασιών και υπηρεσιών, καθώς και στην αθροιστική εμπειρία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στον τομέα της Βιωματικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας προσφέρει επίσης συμβουλευτική ίδρυσης νέας και ανάπτυξη υπάρχουσας επιχείρησης.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα