Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 13:55

Καλοκαιρινή κατασκήνωση... Φυσικής στον Ταΰγετο τον Αύγουστο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) διοργανώνει για πρώτη φορά καλοκαιρινή κατασκήνωση στον Ταΰγετο, η οποία θα συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, σε υψόμετρο 1.150 μέτρων, από τις 18 έως 28 Αυγούστου.

Η δεκαήμερη κατασκήνωση θα περιλαμβάνει επιστημονικές ομιλίες, μαθητικές συνεδρίες, αθλοπαιδιές, φυσιολατρικούς περιπάτους, εκδρομές και πολλά δρώμενα για τους μαθητές μέσα στη φύση, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον γεμάτο βλάστηση. Η προσπάθεια πραγματοποιείται με τη συνεισφορά, από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, των κατασκηνωτικών υποδομών της κατασκήνωσης Αγίας Αικατερίνης Ταϋγέτου.

Επίσης η ΕΕΦ για μια ακόμη χρονιά θα διοοργανώσει και φέτος Θερινά Σχολεία στα Γιαννιτσά (23-27 Ιουνίου), στη Θεσσαλονίκη (25-29 Ιουνίου), στην Κάλυμνο (25-28 Ιουνίου), στην Παλλήνη Αττικής (25-29 Ιουνίου, στην Ελληνογερμανική Αγωγή), στο Λαύριο (25-29 Ιουνίου), στο Λουτράκι (29 Ιουνίου-3 Ιουλίου), στο Κατάκολο (2-6 Ιουλίου), στην Κεφαλονιά (31 Αυγούστου-4 Σεπτεμβρίου), στην Αίγινα (21-25 Ιουνίου και 26-30 Αυγούστου, στη Νάξο (26-31 Αυγούστου) και στη Ρόδο (30 Aυγούστου-3 Σεπτεμβρίου).

Τα θερινά σχολεία απευθύνονται σε απόφοιτους της Β και Γ τάξης γυμνασίου και της Ακαι Β' τάξης λυκείου και θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν και θα πλαισιωθούν από μια σειρά πειραμάτων, είναι: Μηχανική & Εφαρμογές, Ηλεκτρομαγνητισμός, Σχετικότητα, Κβαντική Φυσική, Κοσμολογία, Τοπολογία & Περιβάλλον, Αστροφυσική, Αστρονομία, Νανοτεχνολογία και CERN.

Το πρόγραμμα του Σχολείου θα αποτελείται από δύο διαλέξεις καθημερινά, ενώ παράλληλα θα διοργανώνονται επισκέψεις, δρώμενα, εκδρομές και ψυχαγωγία. Προϋποθέσεις συμμετοχής είναι ο βαθμός προαγωγής να είναι μεγαλύτερος από 15 ή η καλή κατάταξη στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής των ετών 2017- 2018.

Το κόστος συμμετοχής για την κατασκήνωση είναι 230 ευρώ ανά μαθητή και περιλαμβάνει διαμονή, διατροφή (πρωινό - μεσημεριανό - βραδινό) και μετακινήσεις (μεταξύ Καλαμάτας και κατασκήνωσης). Για περισσότερες πληροφορίες για την κατασκήνωση και τα θερινά σχολεία στην Κ. Αλεξοπούλου (τηλ. 6932406186) και στην ιστοσελίδα της ΕΕΦ.

ΑΠΕ ΜΠΕ