Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 13:55

Καλοκαιρινή κατασκήνωση... Φυσικής στον Ταΰγετο τον Αύγουστο

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) διοργανώνει για πρώτη φορά καλοκαιρινή κατασκήνωση στον Ταΰγετο, η οποία θα συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, σε υψόμετρο 1.150 μέτρων, από τις 18 έως 28 Αυγούστου.

Η δεκαήμερη κατασκήνωση θα περιλαμβάνει επιστημονικές ομιλίες, μαθητικές συνεδρίες, αθλοπαιδιές, φυσιολατρικούς περιπάτους, εκδρομές και πολλά δρώμενα για τους μαθητές μέσα στη φύση, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον γεμάτο βλάστηση. Η προσπάθεια πραγματοποιείται με τη συνεισφορά, από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, των κατασκηνωτικών υποδομών της κατασκήνωσης Αγίας Αικατερίνης Ταϋγέτου.

Επίσης η ΕΕΦ για μια ακόμη χρονιά θα διοοργανώσει και φέτος Θερινά Σχολεία στα Γιαννιτσά (23-27 Ιουνίου), στη Θεσσαλονίκη (25-29 Ιουνίου), στην Κάλυμνο (25-28 Ιουνίου), στην Παλλήνη Αττικής (25-29 Ιουνίου, στην Ελληνογερμανική Αγωγή), στο Λαύριο (25-29 Ιουνίου), στο Λουτράκι (29 Ιουνίου-3 Ιουλίου), στο Κατάκολο (2-6 Ιουλίου), στην Κεφαλονιά (31 Αυγούστου-4 Σεπτεμβρίου), στην Αίγινα (21-25 Ιουνίου και 26-30 Αυγούστου, στη Νάξο (26-31 Αυγούστου) και στη Ρόδο (30 Aυγούστου-3 Σεπτεμβρίου).

Τα θερινά σχολεία απευθύνονται σε απόφοιτους της Β και Γ τάξης γυμνασίου και της Ακαι Β' τάξης λυκείου και θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν και θα πλαισιωθούν από μια σειρά πειραμάτων, είναι: Μηχανική & Εφαρμογές, Ηλεκτρομαγνητισμός, Σχετικότητα, Κβαντική Φυσική, Κοσμολογία, Τοπολογία & Περιβάλλον, Αστροφυσική, Αστρονομία, Νανοτεχνολογία και CERN.

Το πρόγραμμα του Σχολείου θα αποτελείται από δύο διαλέξεις καθημερινά, ενώ παράλληλα θα διοργανώνονται επισκέψεις, δρώμενα, εκδρομές και ψυχαγωγία. Προϋποθέσεις συμμετοχής είναι ο βαθμός προαγωγής να είναι μεγαλύτερος από 15 ή η καλή κατάταξη στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής των ετών 2017- 2018.

Το κόστος συμμετοχής για την κατασκήνωση είναι 230 ευρώ ανά μαθητή και περιλαμβάνει διαμονή, διατροφή (πρωινό - μεσημεριανό - βραδινό) και μετακινήσεις (μεταξύ Καλαμάτας και κατασκήνωσης). Για περισσότερες πληροφορίες για την κατασκήνωση και τα θερινά σχολεία στην Κ. Αλεξοπούλου (τηλ. 6932406186) και στην ιστοσελίδα της ΕΕΦ.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα