Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 19:06

"Ο πρωτογενής τομέας θα πρωταγωνιστήσει στην οικονομία μας" - Δέσμευση Λιβανού σε μαθητές Γεωπονίας

Στις δυνατότητες που παρέχει η ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα και την παραγωγή τροφίμων, αναφέρθηκε ο ΥΠΑΑΤ Σπήλιος Λιβανός στους μαθητές του τμήματος Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος του ΕΠΑΛ Αναβρύτων.

Ο κ. Λιβανός παρευρέθηκε το πρωί στον αγιασμό του ΕΠΑΛ Αναβρύτων συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή του ΙΓΕ Διονύση Κυριακόπουλο και Γιώργο Μυλωνά αντίστοιχα, τους οποίους υποδέχθηκε ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Αναβρύτων Μανώλης Καρακώστας. 

"Ο χώρος του πρωτογενούς τομέα, είναι ο χώρος ο οποίος θα αναπτυχθεί πάρα πολύ στα επόμενα χρόνια. Η  παραγωγή και τα τρόφιμα, πιστεύω θα γίνουν- αυτός είναι ο στόχος μας- , ο πρώτος πυλώνας της οικονομίας μας. Άρα τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι μπορούν να δημιουργηθούν πολλές επιχειρήσεις, δημιουργικές και ότι οι άνθρωποι που παίρνουν τις γνώσεις που παίρνετε εσείς, να μπορούν να υλοποιούν τα οράματα τους, και να δημιουργούν τα σπίτια και τις οικογένειες τους" ανέφερε μεταξύ άλλων. 

 

Ο κ. Λιβανός δεσμεύτηκε, σε συνεννόηση με το ΙΓΕ, να αναληφθούν όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε να έχει πρόσβαση το ΕΠΑΛ Αναβρύτων στα θερμοκήπια και στις καλλιέργειες του Κτήματος Συγγρού, για τη βιωματική μάθηση του αντικειμένου τους. 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα