Κυριακή, 29 Απριλίου 2018 12:32

Active School Days: Εκπαιδευτικοί της Καλαμάτας σε διακρατική συνάντηση στην Ιταλία

Ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό σύστημα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πέντε εκπαιδευτικοί, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας Erasmus του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα οι Γιάννης Χριστόπουλος, Μαρία Παραρά, Αθανασία Θεοχάρη, Θεοδώρα Κετσέα και Ασημίνα Ξουλεή από τις 16 έως τις 20 Απριλίου επισκέφτηκαν το Δημοτικό Σχολείο «Lombardo Radice» των Συρακουσών. Πρόκειται για την δεύτερη διακρατική συνάντηση που είχαν στα πλαίσια του προγράμματος «Active School Days» (http://activeschooldays.blogspot.gr/ ) στο οποίο συμμετέχει το σχολείο ως εταίρος. Τα υπόλοιπα σχολεία είναι από τη Φινλανδία, την Ισπανία και την Ιταλία.
Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να εργαστούν και να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά και να παρουσιάσουν το σχολείο και την πόλη μας σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Επίσης, παρακολούθησαν μαθήματα στις τάξεις του σχολείου και συζήτησαν γύρω από σύγχρονα εκπαιδευτικά θέματα που τους απασχολούν.
Η επίσκεψη περιλάμβανε και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε διάφορες ιστορικές πόλεις της Σικελίας όπως Ταορμίνα, Μόντικα και Νότο οι οποίες παρουσίαζαν έντονο το Ελληνικό στοιχείο.
Η φιλοξενία των συναδέλφων εκπαιδευτικών της Ιταλίας ήταν πολύ θερμή. Η εμπειρία για όλους ανεπανάληπτη. Η επόμενη διακρατική συνάντηση έχει οριστεί για τον Οκτώβριο στην Ισπανία.
Επί τη ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Επιμελητήριο Μεσσηνίας που προμήθευσε με Μεσσηνιακά προϊόντα την Ελληνική αποστολή τα οποία δόθηκαν ως δώρα στο Ιταλικό σχολείο αλλά και τους εκπαιδευτικούς όλων των υπόλοιπων χωρών.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα