Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 23:27

"Τα μαθήματα συνεχίζονται" στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Καρτερολίου (βίντεο, φωτογραφίες)

Ένας μοναδικός χώρος που αναδεικνύει την κληρονομιά μας, έχει δημιουργηθεί στο μοναδικής αρχιτεκτονικής κτήριο, που επί πολλές δεκαετίες στέγασε το Δημοτικό Σχολείο Καρτερολίου.

Ενα σχολείο από το οποίο έχει αποφοιτήσει πλήθος μαθητών, σήμερα συνεχίζει το διδακτικό έργο και είναι έτοιμο να φιλοξενήσει πολλαπλές δραστηριότητες, με στόχο να παραμείνει άσβεστη στη μνήμη η σημασία του τόπου και η συνεισφορά του στο πολιτισμό και την αγροτική παραγωγή.
Ο πολυχώρος, ο οποίος σύντομα πρόκειται να εγκαινιαστεί από τον Δήμο Μεσσήνης, θα αποτελέσει έναν σταθμό για μαθητές και μεγαλύτερους στο πλαίσιο των διοργανώσεων του 7ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Μεσσήνη από τις 17 έως τις 27 Απριλίου 2018.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Ηλία Αθανασόπουλο, το έργο, που στοίχισε συνολικά 135.000 ευρώ, είναι μεγάλης σημασίας για το χωριό και την ευρύτερη περιοχή. Όπως αναφέρεται από την ανάδοχο εταιρεία ΟικοΜ ΕΠΕ: Σκοπός του έργου είναι η υλοποίηση δράσεων που αφορούν στην οργάνωση και στη δημιουργία υποδομών περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επισκεπτών. Αντικείμενα του Έργου αποτέλεσαν: Ο σχεδιασμός και η οργάνωση του χώρου πολλαπλών δραστηριοτήτων (ισόγειο). Σχεδιασμός της λειτουργίας του χώρου. Προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία του χώρου. Ο σχεδιασμός, η οργάνωση, η παραγωγή και η εγκατάσταση του εκθεσιακού χώρου (1ος όροφος). Σχεδιασμός, οργάνωση, κατασκευή και εγκατάσταση του Συστήματος Ερμηνείας και ειδικότερα των εκθεματικών επιφανειών, των προθηκών – βιβλιοθηκών, των ανοιχτών εκθετηριών, των σκηνογραφιών, των σχεδιοθηκών. Σχεδιασμός, οργάνωση, προμήθεια και εγκατάσταση των απαραίτητων οπτικοακουστικών μέσων.

Δείτε το βίντεο: 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα