Ενα σχολείο από το οποίο έχει αποφοιτήσει πλήθος μαθητών, σήμερα συνεχίζει το διδακτικό έργο και είναι έτοιμο να φιλοξενήσει πολλαπλές δραστηριότητες, με στόχο να παραμείνει άσβεστη στη μνήμη η σημασία του τόπου και η συνεισφορά του στο πολιτισμό και την αγροτική παραγωγή.
Ο πολυχώρος, ο οποίος σύντομα πρόκειται να εγκαινιαστεί από τον Δήμο Μεσσήνης, θα αποτελέσει έναν σταθμό για μαθητές και μεγαλύτερους στο πλαίσιο των διοργανώσεων του 7ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Μεσσήνη από τις 17 έως τις 27 Απριλίου 2018.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Ηλία Αθανασόπουλο, το έργο, που στοίχισε συνολικά 135.000 ευρώ, είναι μεγάλης σημασίας για το χωριό και την ευρύτερη περιοχή. Όπως αναφέρεται από την ανάδοχο εταιρεία ΟικοΜ ΕΠΕ: Σκοπός του έργου είναι η υλοποίηση δράσεων που αφορούν στην οργάνωση και στη δημιουργία υποδομών περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επισκεπτών. Αντικείμενα του Έργου αποτέλεσαν: Ο σχεδιασμός και η οργάνωση του χώρου πολλαπλών δραστηριοτήτων (ισόγειο). Σχεδιασμός της λειτουργίας του χώρου. Προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία του χώρου. Ο σχεδιασμός, η οργάνωση, η παραγωγή και η εγκατάσταση του εκθεσιακού χώρου (1ος όροφος). Σχεδιασμός, οργάνωση, κατασκευή και εγκατάσταση του Συστήματος Ερμηνείας και ειδικότερα των εκθεματικών επιφανειών, των προθηκών – βιβλιοθηκών, των ανοιχτών εκθετηριών, των σκηνογραφιών, των σχεδιοθηκών. Σχεδιασμός, οργάνωση, προμήθεια και εγκατάσταση των απαραίτητων οπτικοακουστικών μέσων.
Δείτε το βίντεο:
View the embedded image gallery online at:
https://eforigi.com.gr/news/edu/item/2216-ta-mathimata-synexizontai-sto-palio-dimotiko-sxoleio-karteroliou-vinteo-fotografies#sigProIdea720c0e97
https://eforigi.com.gr/news/edu/item/2216-ta-mathimata-synexizontai-sto-palio-dimotiko-sxoleio-karteroliou-vinteo-fotografies#sigProIdea720c0e97