Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 17:12

Κινητοποίηση φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα

Φοιτητές από την Καλαμάτα συνεχίζουν τις συμβολικές κινητοποιήσεις τους, οι οποίες ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, ενώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη φωνή τους με τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας.

Οι φοιτητές βγήκαν στους δρόμους, εκφράζοντας την αγανάκτηση μιας ολόκληρης γενιάς για το λουκέτο διαρκείας στα Πανεπιστήμια και τα κυβερνητικά σχέδια καταστολής.
"Το σχέδιο της κυβέρνησης για "δια ζώσης καταστολή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση" δεν θα περάσει", φώναζαν.

Ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολών (όπως προσλήψεις καθηγητών, καθαριστριών, υγειονομικού προσωπικού, δωρεάν rapid test στο πανεπιστήμιο κ.α.)! Την ίδια στιγμή που μειώνουν τον προϋπολογισμό για την Παιδεία κατά 8%, και για τη φοιτητική μέριμνα 39%, δίνουν ένα σκασμό λεφτά για τα Rafale και τα εξοπλιστικά του ΝΑΤΟ, αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους.

"Οι σπουδές είναι σε αναμονή, υπάρχουν φοιτητές που δεν έχουν μπει καν στο αμφιθέατρο! "Θέλουμε να γίνουμε ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΞΑΝΑ", φώναξαν και πάλι.

Οι φοιτητές απαιτούν:

Την επαναλειτουργία των σχολών από το εαρινό εξάμηνο! Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Υγείας.

Την απόσυρση του Νομοσχεδίου! Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών.

Ούτε σκέψη για Πανεπιστημιακή Αστυνομία! Οι φοιτητές που παλεύουν για σπουδές, δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες!

Ούτε σκέψη για πειθαρχικό δίκαιο. Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες!

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα