Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 12:39

Καθηγητές και φοιτητές Αρχιτεκτονικής μελετούν παραδοσιακά κτίρια της Κορώνης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με σκοπό την προετοιμασία για το μάθημα "Ανάλυση Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς", ομάδα καθηγητών και φοιτητών της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, φιλοξενήθηκαν στην Κορώνη μετά από πρόσκληση του δήμου Πύλου-Νέστορος. 

Οι 75 σπουδαστές και οι 8 καθηγητές εργάσθηκαν στην Κορώνη για την αποτύπωση, την κατασκευαστική ανάλυση και την κατάθεση προτάσεων επισκευής και ενίσχυσης των παραδοσιακών κτιρίων που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το μάθημα αυτό γίνεται τα τελευταία 40 χρόνια και έχουν καταγραφεί εξαιρετικά δείγματα του αρχιτεκτονικού πλούτου και των δομικών συστημάτων σε όλη την Ελλάδα, συμβάλλοντας στην προστασία και ανάδειξη της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής καθώς και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης αφού τους καλωσόρισε στον δήμο, δήλωσε τα εξής: «Το Μετσόβιο Πολυτεχνείο φιλοξενείται σε έναν δήμο που ξεχειλίζει από παράδοση και ιστορία. Η Κορώνη αποτελεί ναυαρχίδα πολιτισμού και παράδοσης πολλά χρόνια τώρα. Σκοπός είναι στο μέλλον να προγραμματιστούν κι άλλες φιλοξενίες τέτοιου είδους.»