Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 08:32

Μαθητικός διαγωνισμός για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΟΗΕ

Μαθητικό διαγωνισμό για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και θέμα «Διαμορφώνουμε σήμερα το αύριο που φανταζόμαστε» διοργανώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα σε συνεργασία με το UNRIC - Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών (γραφείο για Ελλάδα και Κύπρο), το γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων, την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2021 και καλούνται μαθητές και μαθήτριες όλης της χώρας να εκφράσουν δημιουργικά τις απόψεις, τις ανησυχίες και τα όνειρά τους για το μέλλον που οραματίζονται.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στην πρωτοβάθμια (Νηπιαγωγείο, Δ', Ε' και ΣΤ' Τάξη Δημοτικού) και δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Α,Β,Γ' Γυμνασίου και Α' Λυκείου), μεταξύ των οποίων και μαθητές πρόσφυγες των αντίστοιχων ηλικιακών ομάδων, που φοιτούν σε δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) ή σε δομές μη τυπικής εκπαίδευσης.

Οι κατηγορίες του διαγωνισμού περιλαμβάνουν τη δημιουργία βίντεο, αφίσας, ζωγραφιάς ή κόμικ, καθώς, και τη συγγραφή κειμένου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, λόγω των συνθηκών και των μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό και την προσωρινή εξ αποστάσεως διδασκαλία, προκρίνεται η συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών με ατομικές συμμετοχές που θα σταλούν ηλεκτρονικά από τους/τις εκπαιδευτικούς ως αποτέλεσμα επεξεργασίας του θέματος στο μάθημα. Δίνεται επιπλέον η δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες που φοιτούν στις αντίστοιχες τάξεις, να συμμετάσχουν αυτόνομα στον διαγωνισμό υποβάλλοντας ηλεκτρονικά το έργο τους με τη βοήθεια των γονιών/κηδεμόνων τους.

Οι συμμετοχές μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τους εκπαιδευτικούς ή αντίστοιχα τους γονείς ή κηδεμόνες στην ιστοσελίδα

Ειδική επιτροπή αποτελούμενη από μέλη των φορέων που συμμετέχουν στη διοργάνωση του διαγωνισμού θα αξιολογήσει όλες τις συμμετοχές και η καλύτερη συμμετοχή ανά τάξη θα λάβει ως βραβείο ένα υβριδικό τάμπλετ. Στις συμμετοχές που θα διακριθούν θα δοθούν συμβολικά αναμνηστικά δώρα, ενώ αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής θα αποσταλούν σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους. Οι βραβευθείσες συμμετοχές θα προβληθούν μέσα από την ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας καθώς και των φορέων της επιτροπής διοργάνωσης του διαγωνισμού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα