Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 12:26

Πρακτική άσκηση Ιταλών μαθητών στην Καλαμάτα με το Erasmus+

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην Καλαμάτα φιλοξενεί 12 σπουδαστές από το τμήμα υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας του σχολείου Ipsscsi W. Kandinsky στο Μιλάνο, ο οργανισμός νεολαίας και εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (Κ.Α.ΝΕ.) σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό IFOM από την Ιταλία.

Οι σπουδαστές πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης και στο κέντρο προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης «Λιλιπούπολη», καθώς και στο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Μεσσηνίας (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.). Η πρακτική άσκηση θα διαρκέσει ένα μήνα.

Στόχος του προγράμματος είναι οι σπουδαστές, να εφαρμόσουν πρακτικές και δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες θα αποκτήσουν αλλά και θα μεταδώσουν γνώσεις, σε συνεργασία με το καταρτισμένο προσωπικό του κάθε χώρου και σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν. Η πρακτική χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα κινητικότητας ERASMUS+ του τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (VET) το οποίο καλύπτει όλα τα έξοδα για τους μαθητές, τα ταξιδιωτικά και το επίδομα πρακτικής άσκησης.

Μέρος του προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών με τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα και στο πλαίσιο αυτό έχουν ξεναγηθεί σε όλα τα σημαντικά σημεία της Καλαμάτας και έχουν επισκεφθεί ήδη την Αρχαία Μεσσήνη, την Κορώνη και άλλα μέρη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2018

Περισσότερο διαβασμένα