Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 12:27

Διαγωνισμός δημιουργίας σελιδοδείκτη για μαθητές του δήμου Σαρωνικού

«Γνώρισε τον τόπο σου» είναι το θέμα διαγωνισμού δημιουργίας σελιδοδείκτη που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου του δήμου Σαρωνικού και διεξάγεται από 15 Μαρτίου έως και 25 Μαΐου 2018.

Οι μαθητές διαγωνίζονται στη δημιουργία ενός σελιδοδείκτη που θα αντιπροσωπεύει και θα αναδεικνύει τρία βασικά στοιχεία του τόπου, μέσα από τις κατηγορίες:

Α. Η βυζαντινή μας κληρονομιά

Β. Η πατρίδα των Κούρων

Γ. Σαρωνικός, η θάλασσά μας

Οι μαθητές μπορούν να ζωγραφίσουν ή να δημιουργήσουν ένα κολάζ για κάθε μία από τις θεματικές ενότητες χωρίς να χρησιμοποιήσουν ήδη υλικό που εμπεριέχει πνευματικά δικαιώματα. Στόχος είναι η δημιουργική πρωτοτυπία στη σχεδίαση των σελιδοδεικτών από τα παιδιά. Οι νικητές θα βραβευθούν από τον δήμαρχο Σαρωνικού και τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» του δήμου, σε ειδική τελετή στο αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου στα Καλύβια, ενώ τα βραβεία για τους 9 νικητές είναι τα εξής:

  1. Απονομή τίτλου «Πρεσβευτής» του δήμου Σαρωνικού
  2. Βιβλία
  3. Εκδρομή σε χώρο πολιτισμού
  4. Εκτύπωση και δημοσίευση των σελιδοδεικτών

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής και μαγνητάκια.

Τον διαγωνισμό διοργανώνουν ο δήμος Σαρωνικού και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» του δήμου, σε συνεργασία με τις σχολικές βιβλιοθήκες του 2ου Λυκείου Καλυβίων, του Λυκείου Αναβύσσου, του 2ου Γυμνάσιου Καλυβίων, του 3ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων και του Δημοτικού Σχολείου Κουβαρά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους συμμετοχής στο διαγωνισμό, τις διαστάσεις του σελιδοδείκτη και τα έγγραφα συμμετοχής, μπορείτε να απευθύνεστε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων και στις συνεργαζόμενες σχολικές βιβλιοθήκες των αντίστοιχων σχολείων, καθώς και στο site https://selidodiktis.webnode.gr/

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα