Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 12:17

Διαγωνισμός μαθηματικού βίντεο για Μεσσήνιους μαθητές από την Ε.Μ.Ε.

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 ετών από την ίδρυση του ιστορικού επιστημονικού σωματείου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.), το τοπικό παράρτημα Μεσσηνίας προκηρύσσει διαγωνισμό «Βίντεο τριών λεπτών» αποκλειστικά για τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων του νομού.

Οι όροι του διαγωνισμού είναι οι εξής:

  • Το βίντεο να είναι πρωτότυπο και έχει μέγιστη διάρκεια τα τρία πρώτα λεπτά της ώρας.
  • Το βίντεο να παρουσιάζει ένα μαθηματικό θέμα της απολύτου επιλογής του διαγωνιζομένου μαθητή.
  • Το βίντεο να ξεκινά με την ζωντανή εικόνα του μαθητή, ο οποίος λέει «Γειά σας, είμαι ο ...(Ονοματεπώνυμο) της (τάξη που φοιτά) του (σχολείο που φοιτά) και θα σας παρουσιάσω ...(τίτλος της μαθηματικής παρουσίασης)
  • Ο διαγωνιζόμενος μαθητής, αναρτά το βίντεό του στο YouTube και στέλνει τον σύνδεσμο για το βίντεο στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., όπου αναγράφει όνομα, επίθετο, όνομα πατρός, όνομα μητρός, τάξη που φοιτά, σχολείο που φοιτά, τηλέφωνο της οικίας του και κινητά κηδεμόνων.

Ως έπαθλο του διαγωνισμού, ορίζεται ένας φορητός Η/Υ (laptop) με δίσκο νέας τεχνολογίας SSD, χωρίς κινούμενα μηχανικά μέρη, με ελάχιστο χρόνο εκκίνησης, ελάχιστη θερμοκρασία και μέγιστη μακροζωία συστήματος.

  • Η υποβολή του συνδέσμου για το βίντεο πρέπει να γίνει έως και 30 Νοεμβρίου 2018, ενώ ο μαθητής το βίντεο του οποίου θα διακριθεί, θα παραλάβει το δώρο του στο σχολείο του εντός του 2018 και πριν τις διακοπές Χριστουγέννων. Θα απονεμηθούν και έπαινοι σε όλους τους μαθητές τα βίντεο των οποίων διακριθούν αλλά δεν πρωτεύσουν.
  • Τα βίντεο των διαγωνιζομένων, θα αναρτώνται και στον ιστόχωρο του YouTube του παραρτήματος της ΕΜΕ Μεσσηνίας https://www.youtube.com/channel/UCyVtjuydywHPhmMYn4J1O4A
  • Με μέριμνα του παραρτήματος, τα σχόλια και οι ευαρέσκειες (like) των βίντεο, θα ληφθούν υπ΄όψιν, χωρίς όμως και να έχουν και τελικό αποφασιστικό χαρακτήρα.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα