Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 10:46

Μπάλες πιλάτες αντί για καρέκλες σε Δημοτικό Σχολείο των Τρικάλων

Μπάλες πιλάτες αντί για καρέκλες θα έχουν μαθητές της Πρώτης Δημοτικού στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων σε μία προσπάθεια να εκσυγχρονιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία!

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων αναφέρει τα εξής:

"Με πρωτοβουλία (πρόταση και αγορά) του ΔΣ Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολειου μας κ έγκριση από τον κυριο Αρσένη (πρώην διευθυντή), κυριο Κωστόπουλο (πρώην διευθυντή) και κυριο Κατσιουλα (νυν διευθυντής) οι μαθητές της Α´ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν (προαιρετικά) μια σύγχρονη πρόταση στην εκπαιδευτική διαδικασία!

Χάρη στην εξαιρετική συνεργασία με τον δάσκαλο του Α1, κύριο Ραπτοτασιο που ήταν ένθερμος υποστηρικτής του εγχειρήματος, η πρόταση του συλλόγου εφαρμόστηκε στην πράξη. Αυτό που δείχνουν οι έρευνες είναι ότι η συνεχής κίνηση του σώματος πάνω στη μπάλα ισορροπίας βοηθά τη συγκέντρωση και άρα τη μάθηση.

Όταν κάθεσαι πάνω σε μια μπάλα ισορροπίας, αναγκαστικά κινείσαι προκειμένου να ισορροπήσεις, έτσι ενστικτωδώς και διαρκώς χρησιμοποιείς βασικές μυικές ομάδες. Για να το κάνεις αυτό δίνει εντολές στον εγκέφαλο. Αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλος δεν «κοιμάται», αλλά αντίθετα ξυπνά και με τη διαρκή κίνηση τον κρατάς σε εγρήγορση. Επιπλέον, επειδή τα νευρικά κύτταρα επικοινωνούν, ενεργοποιούνται όλες οι περιοχές του εγκεφάλου.

Βοηθά στη συμπεριφορά μέσα στην τάξη και στο να γράφουν τα παιδιά ευανάγνωστα.

Σε περίπτωση που το εγχείρημα δεν ευοδώσει, τότε οι μπάλες πιλάτες θα χρησιμοποιηθούν στο μάθημα φυσικής αγωγής. Σε κάθε περίπτωση τα πρωτάκια μας θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν αυτή την εμπειρία!".

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα