Σάββατο, 03 Μαρτίου 2018 14:30

Μια μεγάλη γιορτή ο τελικός του First Lego League Greece στη Θεσσαλονίκη

Με 54 ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα ξεκίνησε ο τελικός του μεγαλύτερου πανελλήνιου διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά.

Ο διαγωνισμός που κατάφερε να κερδίσει παιδιά και γονείς και έχει θέμα την υδροδυναμική, ξεκίνησε χθες με με ένα event -  πάρτι έναρξης στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, συνεχίζεται σήμερα με μια μεγάλη γιορτή διασκέδασης και μάθησης και  ολοκληρώνεται αύριο με τις βραβεύσεις.

Κατά την διάρκεια διεξαγωγής του  First Lego League, που τη τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλόπουλου,  διαγωνίστηκαν συνολικά 156 ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα, καταφέρνοντας να λύσουν ένα ρεαλιστικό πρόβλημα σχετικά με το νερό. Τη σχολική χρονιά 2017-2018 ο διαγωνισμός που διεξάγεται με την έμπρακτη υποστήριξη της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, έχει τίτλο «Hydrodynamics» και ανέδειξε τις νικήτριες ομάδες μέσα από πέντε προκριματικούς γύρους (Ξάνθη,  Κρήτη,  Θεσσαλονίκη, Βόλο, Αθήνα).           

Από τις 156 συνολικά ομάδες, οι 54 από αυτές που κατάφεραν να προκριθούν, διαγωνίζονται μεταξύ τους  προκειμένου να διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της χώρας τους στο εξωτερικό. Ειδικότερα, η ομάδα που θα αναγορευτεί νικήτρια, θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Detroit  και το World Festival που θα διεξαχθεί στις 25 Απριλίου, ενώ άλλες τρεις ομάδες θα μας εκπροσωπήσουν στο OEC Debrecen της Ουγγαρίας  στις 16 Μαΐου και στο Τalin της Εσθονίας στις 6 Ιουνίου.

Στον φετινό τελικό διαγωνισμό, που συνδιοργανώνεται από την eduACT και τη ΔΕΘ HELEXPO, περισσότερα από 1.500 παιδιά, βιώνουν μια εναλλακτική εκπαιδευτική πρόκληση, μέσα από μία γιορτή μάθησης και διασκέδασης στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης. Ο διαγωνισμός  φέτος οργανώθηκε με τη βοήθεια 460 εθελοντών ενώ τον παρακολούθησαν περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα