Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 15:43

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Νορβηγία από το Γενικό Λύκειο Αρφαρών

Μέλη της ομάδας του προγράμματος Erasmus+/ΚΑ2 του Γενικού Λυκείου Αρφαρών επισκέφθηκαν τη Νορβηγία.

Την αποστολή αποτελούσαν οι μαθητές της Β’ τάξης Ιωάννα Κουτσουμπού και Ανδρέας Ζαλαχώρης και οι εκπαιδευτικοί Βασίλης Μπαζάνης, φιλόλογος και Ανδρέας Νίκας, γυμναστής.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη ήταν η προτελευταία του δεύτερου χρόνου του σχεδίου «Share: Sports, Health, Addiction and Relaxation in Education» στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από τη Μεγάλη Βρετανία (συντονίστρια του προγράμματος), τη Γερμανία, τη Λιθουανία και την Πολωνία.

Μαθητές και καθηγητές συμμετείχαν στις δραστηριότητες που είχαν προετοιμάσει οι Νορβηγοί εταίροι για τα χειμερινά αθλήματα, τους παραολυμπιακούς αγώνες και τον εθισμό. Το λύκειο “Pierre de Coubertin” στην περιοχή Ostre Gausdal, μερικά χιλιόμετρα νότια της πόλης Lillehamer, όπου διεξήχθησαν οι χειμερινοί ολυμπιακοί αγώνες το 1994 και οι χειμερινοί ολυμπιακοί αγώνες νέων το 2016, με βιωματικό τρόπο μύησε την αποστολή όχι μόνο στο νορβηγικό εκπαιδευτικό σύστημα με την παρακολούθηση μαθημάτων, αλλά και στα αθλήματα.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση-εργαστήριο από τον νορβηγικό οργανισμό αντι-ντόμπινγκ για τον εθισμό, τα αναβολικά και τον έλεγχο ντόμπινγκ και η τελετή απονομής στο διευθυντή του σχολείου και στον υπεύθυνο του αθλητικού τμήματος τιμητική πλακέτα για το πρώτο «καθαρό» από αναβολικά σχολείο στη χώρα. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην πόλη Lillehamer, το Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων και το υπαίθριο μουσείο Maihaugen το οποίο προβάλλει το νορβηγικό πολιτισμό και ιστορία.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την περίοδο 28 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου.

Το επόμενο μήνα θα πραγματοποιηθεί η τελευταία επίσκεψη στη Μεγάλη Βρετανία. Με αυτό τον τρόπο θα ολοκληρωθούν οι μαθησιακές δραστηριότητες του σχεδίου, το οποίο ξεκίνησε το Σεπτέμβρη του 2016 και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα