Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 18:29

Δεν συμφωνεί η περιφέρεια ΑΜΘ με την ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα

Τη στήριξή του στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης εξέφρασε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Πρυτανεία του, ενώ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ευρείας σύσκεψης στην Κομοτηνή με τη συμμετοχή όλων των φορέων της περιφέρειας.

Ο κ. Χρήστος Μέτιος συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή με τον πρυτανεύοντα Δ.Π.Θ. Σταύρο Τουλουπίδη, με σκοπό να ενημερωθεί για το θέμα που ανέκυψε από τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου αναφορικά με το ενδεχόμενο ίδρυσης νέας Νομικής Σχολής στην Πάτρα και να εκφράσει τη στήριξη της περιφέρειας προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αναπλ. Πρύτανης Οικονομικών Φώτης Μάρης, ο αναπλ. Πρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας Παντελεήμων Μπότσαρης και ο νομικός σύμβουλος του Δημοκριτείου Γιάννης Μπέκας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μέτιος δήλωσε:

«Σε μια περίοδο που η καλύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση της ανώτατης εκπαίδευσης τίθεται ως επιτακτική ανάγκη, η κυβέρνηση ανακοινώνει πως προτίθεται να εξετάσει την ίδρυση μιας επιπλέον Νομικής Σχολής στην Πάτρα.

Εκτός του ότι ένα τέτοιο σχέδιο στερείται οποιασδήποτε αναφοράς στον ήδη κορεσμένο επαγγελματικό χώρο της νομικής επιστήμης στη χώρα μας, η υλοποίησή του θα έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των τριών υπαρχουσών Νομικών Σχολών, με πρώτη αυτήν του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, την ώρα που μέλημα της κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι η ουσιαστική στήριξή τους και η άμεση αντιμετώπιση των αναγκών τους.

Με αυτά ως δεδομένα, και με σκοπό τον συντονισμό των ενεργειών μας τόσο για το ζήτημα της νέας Νομικής Σχολής στην Πάτρα όσο και για αυτό της συγχώνευσης του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ. με εκπαιδευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, για το οποίο θα επισκεφθώ άμεσα τον Πρύτανη του Τ.Ε.Ι. κ. Μπαντέκα, έχω ήδη συγκαλέσει την ερχόμενη Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου ευρεία σύσκεψη στην Κομοτηνή με τη συμμετοχή όλων των φορέων της Περιφέρειας: Μητροπολιτών, Βουλευτών, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων, Προέδρων Επιμελητηρίων, Ομοσπονδιών, Δικηγορικών Συλλόγων και βεβαίως των πρυτανικών αρχών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, της Κοσμητείας της Νομικής Σχολής Κομοτηνής και των πρυτανικών αρχών του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ.»

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα