Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 13:10

Πανελλαδικές 2020: Αναμενόμενα τα σημερινά θέματα στην Ιστορία και Πληροφορική

Αναμενόμενα, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες χαρακτηρίζουν οι καθηγητές τα θέματα του μαθήματος της Ιστορία και Πληροφορικής, στην σημερινή εξέταση των πανελλαδικών εξετάσεων.

Δεν πρόκειται για ιδιαίτερης δυσκολίας θέματα, ωστόσο χρειαζόταν καλή προετοιμασία από τους μαθητές παρατηρούν οι καθηγητές που μιλούν στο e-gi.

Συγκεκριμένα ο Γεώργιος Ψυρρής, καθηγητής Πληροφορικής στο Φροντιστήριο "Ευκλείδης", χαρακτηρίζει τα θέματα αναμενόμενα και αρκετά εύκολα. Όπως επισημαίνει δεν υπήρχε σχεδόν καμία δυσκολία σε κάποιο θέμα, πέρα από το δεύτερο υποερώτημα του θέματος Δ2, που ίσως μπορεί να χαρακτηριστεί πιο απαιτητικό.

"Δεν υπήρχαν παγίδες και εάν οι μαθητές είχαν κάνει συστηματικό διάβασμα μπορούσαν να φτάσουν το άριστα", τόνισε ο κ. Ψυρρής. Οι πρώτες εντυπώσεις των μαθητών είναι πολύ θετικές ενώ βρήκαν τα θέματα αρκετά βατά, σύμφωνα με το καθηγητή.

Επιπλέον η Ελένη Γκεσούλη, ιδιοκτήτρια του ομώνυμου φροντιστηρίου, μιλώντας για τα θέματα της Ιστορίας, τα χαρακτήρισε βατά, χωρίς παγίδες και ιδιαίτερες δυσκολίες.

Όσον αφορά το παλαιό σύστημα, υπήρχε ένα θέμα που ήταν πιο απαιτητικό σε αντίθεση με τα θέματα του νέου συστήματος τα οποία ήταν όλα διαχειρίσιμα, όπως ανέφερε η ίδια.

"Με σωστή προετοιμασία οι μαθητές μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στα θέματα αφού δεν έκρυβαν καμία έκπληξη και ήταν απολύτως βατά. Οι μαθητές μας είναι εξίσου πολύ ευχαριστημένοι και μπόρεσαν να ανταποκριθούν", τόνισε η κ. Γκεσούλη.

Στην πλειοψηφία οι υποψήφιοι για τις Πανελλαδικές είναι αρκετά αισιόδοξοι και ικανοποιημένοι από την απόδοσή τους σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς.

Ρεπορτάζ Κωνσταντίνα Δημοπούλου

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα