Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 10:45

Το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας στο Ιάσιο της Ρουμανίας με το Erasmus+

Επτά μαθητές και τρεις καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας επισκέφθηκαν το Ιάσιο της Ρουμανίας, κατά το χρονικό διάστημα 18-25 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+/KA2 με τίτλο «DOVES-Detectives Of ViolencE in Schools» (Ανίχνευση της Σχολικής Βίας).

Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου Κωνσταντίνος Μπέντζιαμιν Βίγκος, Ιωάννης Μπελιάς, Νικόλαος Σπυρακόπουλος, Αναστασία Ντυμένου, Αλεξάνδρα Παρασκευοπούλου, Βασιλίνα Πετροπούλου, Χαρά-Αγάπη Τσίρου, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές Σπύρο Σπύρη, Αικατερίνη Τσίτσα και Ελένη-Θεοδώρα Σακκά, συναντήθηκαν με αντιπροσωπείες μαθητών και καθηγητών από την Πολωνία (Σχολείο: Zespol Szkol Technicznych w Mielcu) και την Εσθονία (Σχολείο: Kohtla-Järve). Όλοι μαζί συμμετείχαν σε δραστηριότητες που είχαν οργανώσει οι Ρουμάνοι μαθητές και καθηγητές του σχολείου υποδοχής, που ήταν το “Scoala Gimnaziala Gh.I. Brătianu”. Οι δραστηριότητες αφορούσαν θέματα σχολικού εκφοβισμού. Οι μαθητές συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια σχετικά με την πρόληψη της βίας και δημιούργησαν αφίσες και φυλλάδια με θέμα το bullying. Η διαδικασία στόχευε στην ευαισθητοποίηση και την κατάρτισή τους προκειμένου να μπορέσουν να δράσουν ως διαμεσολαβητές για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Οι μαθητές είχαν μεταξύ άλλων την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώση του ρουμάνικου εκπαιδευτικού συστήματος, να επισκεφθούν μνημεία στο Ιάσιο (το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας “Al.I. Cuza”, τη Βιβλιοθήκη του Τεχνικού Πανεπιστημίου “Gheorghe Asachi”, το Παλάτι της Κουλτούρας) καθώς και να συμμετάσχουν σε μονοήμερη επίσκεψη στο Βουκουρέστι.

Στο πλαίσιο του Erasmus+ θα ακολουθήσει επίσκεψη των ξένων σχολείων στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας τον Απρίλιο του 2018. Το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει δύο ακόμη κινητικότητες: στην Εσθονία, τον Οκτώβριο του 2018 και στην Πολωνία, τον Μάρτιο του 2019.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα