Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 10:17

"Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα" στην Τρίπολη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα "Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα" στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης.

Το συνέδριο, το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και το George D. Behrakis Ερευνητικό Εργαστήριο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.
Στο συνέδριο συμμετείχαν σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με έργα, παραστάσεις και δημιουργίες μουσικές, θεατρικές και κινηματογραφικές, μέσα από τις οποίες μετέδωσαν αντικαπνιστικά μηνύματα, όπως τα αποτύπωσαν οι μαθητές με την βοήθεια των δασκάλων και καθηγητών τους.
Αναλυτικά συμμετείχαν το 1ο Δημοτικό σχολείο Τρίπολης, το 4ο Δημοτικό σχολείο Τρίπολης, το 12ο Δημοτικό σχολείο Τρίπολης, το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας, το Δημοτικό σχολείο Λεωνιδίου, το Γυμνάσιο Μεγαλόπολης, το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας και το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης, που έκλεισαν την εκδήλωση με μια θαυμάσια μουσική συναυλία.
Συγχρόνως βραβεύτηκαν μαθητές, οι δημιουργίες των οποίων ξεχώρισαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό με θέμα Κάπνισμα και Περιβάλλον.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ολόκληρη η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά σε πάνω από 2000 σχολεία σε όλη τη χώρα, από την διαδικτυακή πύλη του υπουργείου Παιδείας.
Στη προσπάθεια αυτή, που πραγματοποιήθηκε μετά την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του καθηγητή Ιατρικής Παναγιώτη Μπεχράκη, σημαντική ήταν η ενεργή συμμετοχή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Παναγιώτη Πετρόπουλου, της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού Ελένης Παναγιωτοπούλου ως συντονίστριας της εκδήλωσης και του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασιλείου Διαμαντόπουλου, Ιατρού Δημόσιας Υγείας, Διευθυντή ΕΣΥ ως Προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας συνεχάρησαν τα παιδιά που συμμετείχαν, τους δασκάλους και τους καθηγητές τους και ευχαρίστησαν όλους τους διοργανωτές και συμμετέχοντες και ιδιαίτερα την πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής Βάσω Ευαγγελοπούλου και την συμπρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Ουρανία Αναγνωστοπούλου καθώς και τους Διευθυντές εκπαίδευσης Φώτιο Γκέσουρα, Γεώργιο Σελίμη και Ιωάννη Γαληνό.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα