Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 12:23

Εγκαίνια Νέου Εκπαιδευτικού Κέντρου Αλίκη Περρωτή

Την περαιτέρω ανάπτυξη του Perrotis College σηματοδοτεί η έναρξη λειτουργίας του Νέου Εκπαιδευτικού Κέντρου, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 11 Νοεμβρίου και φέρει το όνομα της μεγάλης ευεργέτιδας της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College κ. Αλίκης Περρωτή.

Την κορδέλα του «Εκπαιδευτικού Κέντρου Αλίκη Περρωτή» έκοψαν η δωρήτρια και ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College Δρ. Πάνος Κανέλλης. Το «Εκπαιδευτικό Κέντρο Αλίκη Περρωτή» θα συνδράμει αποφασιστικά στην επέκταση των ακαδημαϊκών και ερευνητικών προγραμμάτων του Perrotis College καθώς θα λειτουργήσει ως κόμβος συνεργατικής μάθησης για σπουδαστές και καθηγητές σε εκπαιδευτικά πεδία που σχετίζονται με τη γεωργία, το περιβάλλον και τις επιστήμες ζωής.

Στη σύντομη ομιλία του ο απερχόμενος Πρόεδρος του Συμβουλίου των Εφόρων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Bob Uek αναφέρθηκε στην πολύχρονη συμβολή της κ. Περρωτή στο Ίδρυμα και την ευχαρίστησε θερμά για τη στήριξη καθώς και για τις σημαντικές δωρεές της.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College Δρ. Πάνος Κανέλλης υπογράμμισε το γεγονός ότι οι σπουδαστές του Perrotis College θα απολαμβάνουν για πολλές δεκαετίες το νέο «Εκπαιδευτικό Κέντρο Αλίκη Περρωτή» και την ευχαρίστησε για τη γενναιοδωρία της. Ο Δρ. Κανέλλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε όσους συνέβαλαν αποφασιστικά στο έργο της κατασκευής του κτιρίου, όπως τα μέλη του ΔΣ Γιώργος Μυλωνάς και Θανάσης Μαρτίνος και ο διευθυντής του τμήματος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Αντώνης Πετράς.

Κατά τη διάρκεια της τελετής η κ. Περρωτή υπογράμμισε ότι το επιβλητικό συγκρότημα των νέων κτιρίων, διαθέτει αίθουσες διδασκαλίας κι εργαστήρια και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για το Perrotis College. «Το Perrotis College βρίσκεται στη μέση μιας διαδικασίας πιστοποίησης από το καταξιωμένο Αμερικανικό φορέα NEASC, η οποία θα του επιτρέψει να δίνει Bachelor of Science αναγνωρισμένο διεθνώς σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Σημαντική πρόοδος σε κύρος και σε εξοικονόμηση πόρων. Επίσης, φέτος, 21 χρόνια από την ίδρυση του, το Perrotis College υποδέχτηκε τους πρώτους μεταπτυχιακούς σπουδαστές του. Όσο αυξάνονταν ο αριθμός των σπουδαστών, τόσο διευρύνονταν και εξελίσσονταν οι εγκαταστάσεις εκπαίδευσης και φιλοξενίας τους», τόνισε.

Το «Εκπαιδευτικό Κέντρο Αλίκη Περρωτή», έργο του αρχιτεκτονικού γραφείου «Χ. Κουλουκούρης και Συνεργάτες», αποτελείται από τρεις ορόφους 3.500 τετραγωνικών μέτρων και δύο παράλληλες πτέρυγες που συνδέονται με αίθριο, ενώ περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας και μελέτης, αμφιθέατρα, εργαστήρια και κοινόχρηστους εκπαιδευτικούς χώρους για 700 σπουδαστές. Οι αρχές του αειφόρου σχεδιασμού εφαρμόζονται παντού, με υλικά και δομικά στοιχεία που επιλέχτηκαν για να αξιοποιήσουν στο μέγιστο το φυσικό περιβάλλον, μειώνοντας παράλληλα το ενεργειακό αποτύπωμα του κτιρίου. Το νέο ακαδημαϊκό συγκρότημα επεκτείνει τη δυναμικότητα του Perrotis College στην εφαρμοσμένη έρευνα και την καινοτομία, ενισχύοντας παράλληλα την επιχειρηματικότητα. Μετά τα εγκαίνια και τις σύντομες ομιλίες οι δεκάδες προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου.

Στην τελετή εγκαινίων την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, ενώ –μεταξύ άλλων- παραβρέθηκαν η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ Rebecca Fong, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και η κ. Γεωργία Σαμαρά, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού.

Να σημειωθεί ότι χθες, στο πλαίσιο της 23ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, απονεμήθηκε το αργυρό μετάλλιο της πόλης Αλίκη Περρωτή, ως αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς της στην εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα