Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019 16:02

Πειράματα στο διάστημα για τους μαθητές των εκπαιδευτηρίων Μπουγά (Βίντεο)

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά Καλαμάτας έστειλαν ελαιόλαδο στο διάστημα και όπως φαίνεται τα αποτελέσματα αυτού του διαστημικού πειράματος θα δώσουν συνέχεια στις ανησυχίες και τον πειραματισμό των μαθητών και του σχολείου. Η ομάδα είναι έτοιμη για νέες εμπειρίες, βασισμένες σε καινοτόμες ιδέες.

Το πείραμα έγινε στο Τέξας, με πύραυλο της Blue Origin. Τα παιδιά έστειλαν ελαιόλαδο στο διάστημα, μετά από 4 χρόνια προσπάθειας.

Δείτε το βίντεο:

Μαθητές και καθηγητές συνεργάστηκαν, παρακολούθησαν με μεράκι και αγωνία την εξέλιξη του πειράματος. Στόχος, αυτής της προσπάθειας ήταν να παρατηρήσουν με ποιο τρόπο το ελαιόλαδο θα αντιδράσει υπό συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. Οι μαθητές, μάλιστα παρακολούθησαν το ταξίδι του ελαιολάδου σε live, βιώνοντας αυτή τη μοναδική εμπειρία.


Οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν βέβαια μέχρι την υλοποίηση του πειράματος δεν ήταν λίγες, καθώς το κουτί δεν έπρεπε να ξεπερνάει τα 500 γραμμάρια. Έτσι η κατασκευή του απαιτούσε μεγάλη προσοχή και πολλές λεπτομέρειες.

Το τέλος ήταν αίσιο, αφού κατάφεραν να κατασκευάσουν κουτί των 498 γραμμαρίων και από τα χέρια των παιδιών να φτάσει στο διάστημα, χωρίς να υπάρξουν σημαντικά προβλήματα.

Την ομάδα αποτελούν οι μαθητές: Αγγελίνα Ανδριανού, Κων/νος Ξηρόγιαννης, Ανδρέας Μπουρής, Μαρίλια Αθανασοπούλου, Δημήτρης Μπουγάς, Γιώργος Νταγιόπουλος, Διονύσης Μακρής, Ντίνος Αγγελόπουλος, Παναγιώτης Γεωργιτσέας.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο 12ο τεύχος του περιοδικού "Εύφορη Γη"

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα