Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 16:45

Τι λένε μετά την επιτυχία τους στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής τα μέλη της ομάδας Bitbot (Βίντεο)

Τα παιδιά από την ομάδα Bitbot δεν μπορούν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον διαγωνισμό WRO της Ουγγαρίας.

Ειδικότερα μιλούν για την εμπειρία που έζησαν στο διαγωνισμό, παρά το άγχος, προσπάθησαν να απολαύσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία που κατάφεραν να ζήσουν.

Τα παιδιά έχουν θέσει στόχους με βάση την ρομποτική, η οποία τους έχει δώσει ερεθίσματα σχετικά με το μέλλον τους. Παρά τις δυσκολίες και την πολύ δουλειά που απαιτούσε η προετοιμασία, νιώθουν περήφανοι που κατάφεραν να ολοκληρώσουν την διαδικασία και να πάρουν μια τόσο σημαντική διάκριση.

Όπως αναφέρουν δεν πίστευαν πως θα μπορούσαν να έχουν μια τέτοια διάκριση αλλά όπως δηλώνουν αργότερα ανακαλύπτοντας πολλά πάνω στην ρομποτική πίστεψαν στον εαυτό τους.
Η ρομποτική προσφέρει μεγάλη βοήθεια στην μετέπειτα πορεία των μαθητών αλλά παρ΄όλα αυτά έμαθαν να συνεργάζονται με ομαδικότητα και να αποκτούν περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Τα μέλη της ομάδα μιλώντας στην "Εύφορη Γη" τόνισαν πως το ρομποτικό ποδόσφαιρο, είναι αρκετά δύσκολο από θέμα κατασκευής και προγραμματισμού ώστε να συνδυαστούν και να βγει ένα καλό αποτέλεσμα.

Η ρομποτική είναι συνδυασμός μαθημάτων που διδάσκονται τα παιδιά στο σχολείο μαθήματα όπως μαθηματικά, φυσική ενώ βοηθά στο να αλλάξει ο τρόπος που σκέφτεται το παιδί και να ανοίγουν οι ορίζοντες του.

Επιπλέον παρά τον περιορισμένο χρόνο που διαθέτουν τα παιδιά μαθαίνουν πολλά από την ρομποτική κάποιοι από χόμπι και κάποιοι γιατί θέλουν να ασχοληθούν στην πορεία και η ρομποτική να αποτελέσει αντικείμενο για τις σπουδές τους.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα