Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018 20:44

Με τέτοιους δρόμους και αεροδρόμιο δεν... απογειώνεται η Μεσσηνία τουριστικά

Πίσω έμεινε τουριστικά η Μεσσηνία τη σεζόν που πέρασε, αφού ούτε οι δρόμοι στο εσωτερικό δίκτυο ούτε και η δυναμικότητα του αεροδρομίου βοηθούν να... απογειωθεί ο τόπος.

Αυτό διαπιστώνει ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, όπου αναφέρεται πως "Ο νομός μας εξακολουθεί να παραμένει ουραγός στις υπόλοιπες τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές της Ελλάδος που έτρεξαν με μεγαλύτερες ταχύτητες και ανοδική πορεία". Υπογραμμίζεται πως: "Πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό σε όλους, ότι χωρίς δρόμους και αεροδρόμιο που να εξυπηρετούν την επισκεψιμότητα των τουριστών στις περιοχές μας, η Μεσσηνία ως τουριστικός προορισμός θα υπολείπεται". Τα θέματα αυτά τέθηκαν από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Δημ. Καραλή και τον δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημ. Καφαντάρη στον Υπουργό Εσωτερικών κύριο Αλέξη Χαρίτση.

Αναλυτικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: "Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μεσσηνίας έχει κατ’ επανάληψη διατυπώσει τη θέση της σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη του νομού μας, η οποία είναι συνυφασμένη με τις υποδομές και τα οδικά δίκτυα. Κλείνοντας η φετινή τουριστική περίοδος και αποτιμώντας τα αποτελέσματα, ο νομός μας εξακολουθεί να παραμένει ουραγός στις υπόλοιπες τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές της Ελλάδος που έτρεξαν με μεγαλύτερες ταχύτητες και ανοδική πορεία.
Η Μεσσηνία παραμένει καθηλωμένη και δέσμια των χρόνιων προβλημάτων της που λιμνάζουν χωρίς πρόοδο, σε επίπεδο υποδομών και οργάνωσης, έτσι ώστε να ακυρώνεται κάθε προσπάθεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό σε όλους, ότι χωρίς δρόμους και αεροδρόμιο που να εξυπηρετούν την επισκεψιμότητα των τουριστών στις περιοχές μας, η Μεσσηνία ως τουριστικός προορισμός θα υπολείπεται.
Καλούμε τους πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες του νομού Μεσσηνίας να στρέψουν την προσοχή τους και το ενδιαφέρον τους για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που προβάλλονται για πολλά χρόνια στην εξέλιξη της κατασκευής του δρόμου Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη – Κορώνη.
Τα παραπάνω ζητήματα εξέθεσαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δημ. Καραλής και ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημ. Καφαντάρης στον Υπουργό Εσωτερικών κύριο Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος τους διαβεβαίωσε για το αμέριστο ενδιαφέρον του και την βούλησή του να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες".

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα