Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 14:02

Ελλάδα- Σαουδική Αραβία: Περιθώρια «σύσφιξης» εμπορικών σχέσεων

Την κατηγορηματική πεποίθησή του ότι το μέγεθος του διμερούς εμπορίου μεταξύ της Ελλάδας και της Σαουδικής Αραβίας μπορεί να διευρυνθεί ακόμα περαιτέρω, εκφράζει, με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υφυπουργός Εξωτερικού Εμπορίου της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντελραχμάν Μπιν Αχμάντ.


Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο της 3ης Ευρωαραβικής Συνόδου, ο υφυπουργός αρμόδιος για το Εξωτερικό Εμπόριο και Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας αναφέρθηκε στις διαρκώς αυξανόμενες επενδυτικές προοπτικές που προσφέρει η χώρα του και σημείωσε πως υπάρχουν πολλές ευκαιρίες συνεργασίας. «Η Ελλάδα έχει μεγάλη προστιθέμενη επενδυτική αξία στον τουρισμό, στην καινοτομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτού του είδους τις επενδύσεις η Σαουδική Αραβία επιδιώκει», διεμήνυσε χαρτογραφώντας τα επενδυτικά πεδία που εστιάζει η χώρα του.
Νωρίτερα, από το βήμα της συνόδου, ο Αμπντελραχμάν Μπιν Αχμάντ τόνισε πως δεδομένων των στόχων της Σαουδικής Αραβίας για το 2030, η συμβολή του ιδιωτικού τομέα κρίνεται σημαντική για την επίτευξή τους και επισήμανε ότι το Βασίλειο έχει θέσει το πλαίσιο για την εξασφάλιση επενδύσεων σε πληθώρα τομέων, ενώ συνεχίζεται η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.
Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι η αξία των μεταλλευτικών προϊόντων της χώρας του ξεπερνά το 1,3 τρισ. δολάρια, αλλά υπάρχουν περιθώρια για συνεργασίες και σε πολλούς άλλους τομείς, όπως ο τουρισμός.
Τέλος, μίλησε για τη σημασία της Συνόδου, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι αυτή η διοργάνωση είναι μία αφετηρία για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της ΕΕ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα