Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 14:30

Οι προοπτικές του οπτικοακουστικού τομέα και των μεταφορών στη Δυτική Ελλάδα

Ολοκληρώθηκαν δυο ακόμα ενέργειες διαβούλευσης μέσω του έργου «Περιφερειακός Μηχανισμός Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας MIS 5075872» στο πλαίσιο του ΕΠ Δυτική Ελλάδα 2014-2020.

Τα θεματικά εργαστήρια- ενέργειες διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν τους τομείς: α) Οπτικοακουστικού τομέα, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Social Media Marketing και β) Εφοδιαστικής (Logistics), Αποθήκευσης και Μεταφορών
Στα δυο εργαστήρια συμμετείχαν ο Περισανίδης Γιώργος,Social Media Specialist και η Κυριακοπούλου Μαρία, Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Δ.Σ. της μεταφορικής εταιρείας «COLOSSOS GROUP» οι οποίοι ανέλυσαν τις προοπτικές της αγοράς εργασίας στους αντίστοιχους κλάδους, ενώ ακολούθησε εποικοδομητική διαλογική συζήτηση και προτάσεις για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στους ανωτέρω τομείς.
«Μέσω του έργου προωθείται η πρόβλεψη των μελλοντικών αναγκών σε νέες θέσεις εργασίας και σε απαιτούμενες δεξιότητες ως συνέπεια του οικονομικού μετασχηματισμού οι οποίες θα συμβάλλουν στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση παρεμβάσεων για την επιμόρφωση των εργαζομένων, την επαγγελματική κατάρτιση, την καταπολέμηση της ανεργίας και την ένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας σε θέσεις με βιώσιμη προοπτική. Η σύγχρονη πολιτική θέλει και σύγχρονα μέσα και αυτή η ανοικτή πλατφόρμα είναι ένα από αυτά με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Μας βοηθά η πλατφόρμα και ο διάλογος με την αγορά ώστε τα μελλοντικά προγράμματα κατάρτισης της ΠΔΕ ή και άλλων φορέων να είναι στοχευμένα, αποτελεσματικά και επιτυχημένα είτε για εργαζομένους είτε για ανέργους», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης.
Τα focus group συντόνισε η δημοσιογράφος Άντυ Μαγνησαλή.
Οι ενδιαφερόμενοι για τους δυο ανωτέρω τομείς καλούνται να συμβάλλουν με τις προτάσεις τους στις διαδικτυακές έρευνες για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι οποίες γίνονται στον διαδικτυακό τόπο του Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας (http://www.pdemae.gr)

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα