Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 15:30

Ολοκληρώθηκε η Ά φάση υποβολής αιτήσεων στήριξης για την τοπική ανάπτυξη μέσω του Leader

Ολοκληρώθηκε η Ά φάση υποβολής αιτήσεων στήριξης για την τοπική ανάπτυξη μέσω του Leader

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση της διαδικασίας υποβολής Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για την επιλογή της Υπο-παρέμβασης Π3-77-4.1 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ -  Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)» του Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ (ΣΣ ΚΑΠ).

Στόχος της πρόσκλησης ήταν να δοθεί η δυνατότητα υποβολής προτάσεων τοπικών προγραμμάτων για το σύνολο των αγροτικών περιοχών της χώρας. Ειδικότερα, βάσει του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ και της αριθ. πρ. 2545/10.10.2022 (ΦΕΚ 5361/Β’/2022) απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, στόχος είναι η επιλογή 50 τοπικών στρατηγικών ανάπτυξης, οι οποίες θα καλύπτουν το σύνολο της χώρας με εξαίρεση τα αστικά κέντρα αυτής .
Συνολικά υποβλήθηκαν 51 προτάσεις οι οποίες και θα εξεταστούν ως προς την τήρηση των κριτηρίων επιλεξιμότητας . Για τις προτάσεις οι οποίες τηρούνται οι όροι επιλεξιμότητας θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής στην δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας, της οποίας καταληκτική ημερομηνία είναι η 12η Ιουλίου 2023.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022